Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/3/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

A Magyarország versenyképességi stratégiája 2024-2030 című dokumentum az élelmiszeripart a hat kiemelt ágazat közé sorolja és kiemeli, hogy a járműipar után a második legnagyobb foglalkoztató ágazat az iparban. Az élelmiszeripar jövője Magyarországon az innováció, a digitalizáció és a fenntarthatóság irányába mutat. A változások lehetőséget teremtenek a hatékonyabb és biztonságosabb élelmiszerellátásra. Az oktatók és a gyakorlati szakemberek szerepe kiemelkedő ebben a folyamatban, hiszen az új kihívásoknak megfelelni tudó szakképzett munkatársak az ő kezeik közül kerülnek ki és fontos, hogy az innováció ne csak a termékfejlesztésekben jelenjen meg, hanem a munkaerőben is.

Kaposváron az élelmiszeripar ágazatban oktató 43 szakember találkozott a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző intézményében, hogy szakmai nap keretében megvitassák az ágazati oktatást érintő legaktuálisabb kérdéseket. A szakmai fórum része az IKK Zrt. által szervezett programsorozatnak, amely a szakmai oktatás módszertani megújítását támogatja.  

A szakmai nap délelőtti részében a résztvevők plenáris előadások keretében kaptak hasznos ismereteket, információkat majd laborgyakorlatok keretében jó gyakorlatok kerültek bemutatásra. A kötetlen szakmai beszélgetést követően három nagy élelmiszeripari üzemben - KOMETA 99 Zrt., a FINO FOOD Kft. és a Magyar Cukor Zrt. – tehettek látogatást a résztvevők. Az üzemek látogatása értékes lehetőséget nyújtott a szakemberek számára tudásuk frissítésére, az oktatásuk hatékonyságának javítására, az ipari kapcsolatok erősítésére, a szakmai fejlődésükre. 

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.

 


Érdekes lehet számodra

Megújul a Gundel Károly Technikum borítókép
Megújul a Gundel Károly Technikum

Idén összesen százmilliárd forintos felújítási program indul a szakképzésben

# Fejlesztések
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny borítókép
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny

Asztalosipari szerelő és Bolti előkészítő részszakmában szakmai versenyt szerveztek

# Rendezvények
Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap borítókép
Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap

Szükséges alapkészségek a Fa-és bútoripari szakemberré váláshoz

# Tájékoztatók