Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/30/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

Közzétételre került 10 ágazathoz tartozó 26 db szakma Képzési és Kimeneti Követelményének (továbbiakban: KKK) módosítása, amelyek a változással érintett legalacsonyabb iskolai évfolyamtól kezdve felmenő rendszerben a tanév első napjával kerülnek bevezetésre. 

20 db szakma esetében az aktuális módosítások a szakirányú oktatáshoz kapcsolódnak, így a módosított Képzési és Kimeneti Követelmények a 2024/2025. tanév első napjától alkalmazandóak.

A Kreatív ágazat vizuális alágazat szakmái (6 db) esetében az ágazati alapvizsgát érinti a módosítás, így a 2025/2026. tanév első napjától alkalmazandóak a dokumentumok.

Fentieken kívül 9 db (hosszabb – 6 illetve 4 éves – képzési idejű) szakma Képzési és Kimeneti Követelményében a közzététel napjával módosult a felnőttképzési jogviszonyban ágazati alapoktatásra fordítandó foglalkozásszám a szakmai oktatás foglalkozásszámának 1/6-ára.

A főbb változásokról ágazatonként összefoglalók készültek, a KKK-k utóbbi időszakban történt módosításainak áttekintését segítendő. Az összefoglaló anyagok itt elérhetőek.

 

Forrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Félévértékelő és orientációs szakmai nap borítókép
Félévértékelő és orientációs szakmai nap

Idén is folytatódnak a rugalmas tanulási utak szakemberei számára szervezett rendezvények

# Rendezvények
Kreatív ágazati szakmai nap borítókép
Kreatív ágazati szakmai nap

A szakképzés legfiatalabb ágazatában is elindultak a szakmai rendezvények

# Tájékoztatók
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek borítókép
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek

A Modern Iskola oktatási szakportál áprilisban indult sorozatának célja az, hogy az olvasók betekintést nyerjenek az oktatás különböző színterein dolgozó kollégák munkájába.

# Tájékoztatók