Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    10/28/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Csatlakozz Te is és mutass példát egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

A 2009-ben indított ’Európai Hulladékcsökkentési Hét’ elnevezésű program célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Ez a kezdeményezés ösztönözni kívánja a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra. 

Ha van saját hulladékcsökkentő ötleted, csatlakozz Te is és mutass példát! Cselekedj ma egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

A Héthez csatlakozók saját, helyi lehetőségeiket, körülményeiket felmérve valósíthatják meg és tehetik közkinccsé ötleteiket, annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék, esetenként kövessék. A program azt kívánja bizonyítani, hogy az erőforrásokkal való takarékosság és a figyelmes létezés során jelentősen csökkenthető a keletkező hulladék mennyiség valamint növelhető az anyagok élettartama. Ennek szellemében idén olyan ötleteket várnak a szervezők, melyek középpontjában a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasznosítása, élettartamának növelése áll, valamint minden egyéb e témához kapcsolódó kezdeményezés.

2011-ben átlagosan 503 kg kommunális hulladék keletkezett fejenként az EU-ban. A mennyiség tagállamonként eltérő, egyes országokban elérte a több mint 700 kg/főt. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy felhívja a figyelmet az emberi túlfogyasztás felesleges mértékére, az ökológiai lábnyomunk nagyságára és a hulladékkezelés fontosságára. Az akciótervezés során fontos szem előtt tartani a „3R” elméletet, vagyis a hulladékcsökkentés, újrahasználat vagy újrahasznosítás.

 

Amennyiben Te is egy tisztább jövőt képzelsz el, ahol tudatosan élünk és figyelünk a fogyasztásunkra, nem termelünk felesleges szemetet, akkor itt a helyed!

 

További részletek és regisztráció: www.emi.hu/hulladekcsokkentesihet

 

Forrás: ÉMI

Fotó: ÉMI

 


Érdekes lehet számodra

Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen borítókép
Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen

Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott Salzburgban

# Tájékoztatók
Programkövetelmények benyújtása borítókép
Programkövetelmények benyújtása

Megváltozott számlaszám

# Tájékoztatók
Technikai módosítások a képzési és kimeneti követelményekben borítókép
Technikai módosítások a képzési és kimeneti követelményekben

A módosított KKK-k elérhetők honlapunkon

# Tájékoztatók