Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/15/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap

Szükséges alapkészségek a Fa-és bútoripari szakemberré váláshoz

A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola adott otthont a hatodik Fa- és bútoripar ágazati szakmai napnak, melyre az ország egész területéről érkeztek szakemberek.

A Fa- és bútoripar ágazat munkacsoportjának tagjai ezúttal is nagy érdeklődésre számot tartó témákban tartottak hasznos előadásokat, vetettek fel témákat plenáris megbeszélés keretében. 

A szakmai napon kiemelt figyelmet kapott a pályaalkalmassági vizsgálat kérdésköre. A szakértők a vizsgálat megvalósításának lehetséges módjait helyi jó gyakorlatok bemutatásával támogatták, így is segítve a résztvevő kollégák munkáját. 

A faipari oktatásban használható újabb informatikai alkalmazások, szoftverek bemutatása hasznos ismeretekkel szolgált a szakemberek számára.

A szakmai nap programja lehetőséget adott arra is, hogy a szakemberek megismerjék a 2023. december 15-én átadott Fa- és bútoripari ágazati képzőközpontot. Az „Érett Fa” Ágazati Képzőközpont létrehozása a már meglévő gyakorlati tanműhely felújításával és korszerű, XXI. századi technológiának megfelelő eszközök beszerzésével valósult meg. A szakmai napon résztvevő kollégák a helyszínt bejárva információt szerezhettek az új technológiák működéséről, használatáról. 

A program utolsó részében a tapasztalatok megosztására került sor, a szakemberek plenáris beszélgetés keretében beszélhették meg az őket érintő szakmai kérdéseket.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Apáczai Ösztöndíj borítókép
Apáczai Ösztöndíj

Az idei első ösztöndíjak már megérkeztek az érintett tanulók számláira

# Tájékoztatók
Egy élhető, szebb jövőért dolgozni borítókép
Egy élhető, szebb jövőért dolgozni

Környezetvédelem és vízügy ágazati szakmai nap Szolnokon

# Tájékoztatók