Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Rendezvények

    4/23/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny

Asztalosipari szerelő és Bolti előkészítő részszakmában szakmai versenyt szerveztek

2024. április 17-én a Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskolában került megrendezésre a Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny. A több, mint 250 fő részvételével zajló esemény fő célja az volt, hogy megteremtse a lehetőséget a résztvevő iskolák közötti tapasztalatcserére, a szakmai kapcsolatok elmélyítésére és új ötletek, módszerek megosztására. 

A rendezvényen pilot jelleggel Asztalosipari szerelő és Bolti előkészítő részszakmában szakmai versenyt szerveztek a minimum 4 hónapja műhelyiskolában tanuló fiatalokból álló két fős csapatok számára. A verseny értékelésekor a független zsűri nemcsak a projektfeladatok végrehajtását értékelte, hanem a csapattagok együttműködését is kiemelte. 

A társasjáték készítő versenyen 13 csapat vetélkedett az ország minden tájáról. A játékokat előzetesen készítették el a 3 fős csapatok, és a verseny keretében mutatták be a zsűrinek. Rendkívül kreatív, szépen kidolgozott, és a rugalmas tanulási utak programokban jól használható társasjátékokat láthatott a közönség. 

Az oktatók műhelymunkákon vettek részt, két szekcióban összesen 10 műhelymunka közül választhattak a résztvevők. A műhelymunkák fókuszában a műhelyiskolai mesterek ágazatonkénti tudásmegosztása, kapcsolatépítése, a lemorzsolódás megelőzésének lehetőségei, a mentori kísérés gyakorlati tapasztalatai, a kisgyermekes anyák képzési lehetőségei, illetve az élményközpontú tanulás és a motiváció állt. 

Ebéd közben lehetőség nyílt más iskolákban oktató kollégákkal történő személyes ismerkedésre és kötetlen beszélgetésre, illetve a regionális tanácsadókkal való megbeszélésre is.

A rendezvény az IKK, a Szegedi Szakképzési Centrum és az NSZFH Al Agenda projekt együttműködésével jött létre.

 

 

Forrás/Képillusztráció: Szegedi Szakképzési Centrum


Érdekes lehet számodra

Félévértékelő és orientációs szakmai nap borítókép
Félévértékelő és orientációs szakmai nap

Idén is folytatódnak a rugalmas tanulási utak szakemberei számára szervezett rendezvények

# Rendezvények
Iskolafelújítások Zuglóban borítókép
Iskolafelújítások Zuglóban

Pölöskei Gáborné: a 21. századi szakképzőintézmény-fejlesztési program a minőségi oktatást segíti

# Fejlesztések
Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók