Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/18/2024


    4 perc olvasási idő


    Címkék

Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

Szakmai előadások mellett interaktív workshopok során ismerkedhettek meg a fórum résztvevői a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskolában alkalmazott jó gyakorlatokkal. Az eseményen köszöntőt mondott Dudás Tibor, a Váci Szakképzési Centrum kancellárja, aki kihangsúlyozta a váci centrum képző intézményeinek sokszínűségét.

„A palettán egyaránt megtalálható a nehéz körülmények közül érkezett, jelentős hátránykompenzációban érintett gyerekeket képző iskola és az ország többszörösen legjobbnak értékelt technikuma is. Ebben a sokféleségben a kezdetektől kiemelten fontosnak tartjuk a mentorrendszer működtetését: régóta házon belül tanuljuk egymástól, majd alkalmazzuk is a megismert jó gyakorlatokat.” – mutatott rá a kancellár. 

Papolczi Emőke, a VSZC főigazgatója köszöntőjében kiemelte és megköszönte az oktatók, segítő szakemberek munkájának fontosságát és folytonosságát, hangsúlyozva az iskolákban kialakított bizalmi, biztonságos légkör fontosságát.

„Az igazi esélyegyenlőség lényege az én olvasatomban, hogy a világon bárki, aki tudáshoz, szakmához jut, a saját élete kapcsán esélyt kap és képes lesz cselekedni. Alkalmassá kell tenni a fiatalokat arra, hogy felismerjék lehetőségeiket és élni is tudjanak azokkal.” – emelte ki beszédében Forgács István, az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Esélyegyenlőségi Irodájának vezetője. 

Katona Miklós, a Piarista Kilátó Központ igazgatója köszöntőjében rámutatott a Kilátó és a szakképzési centrum intézményeinek kapcsolódási pontjaira, és kiemelte a közös munka jelentőségét. 

A köszöntőket követően a szakmai fórum plenáris előadásokkal folytatódott. Az érdeklődők megismerkedhettek a Piarista Kilátó Központ két partnerintézményében megvalósított programjával, a Sátoraljaújhelyi Piarista Jelenlét Csillogó szemek keretében futó, képességfejlesztést célzó foglalkozás-sorozattal, valamint a Boldog Ceferino Napközbeni Gyermekfelügyelet Hálózat felkérésére kidolgozott, sikeres továbbtanulást támogató programmal. 

A Kilátó szakembereinek előadása után a szakmai fórum témagazdája, a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola mutatkozott be, Énekes Rita igazgató prezentálásában. Az igazgató előadását követően a Petzelt iskola mentor csoportjának tagjaival ismerkedhettek meg a résztvevők. A szakmai nap második részében a vezetők, mentortanárok a Petzelt szakembereinek vezetésével interaktív workshopokon szerezhettek saját élményt az intézményben működő programokban alkalmazott jó gyakorlatokról. 

A fórum záróakkordjaként a résztvevők közös reflexió során dolgozták fel a workshopok tapasztalatait. 

 

Forrás: Piarista Kilátó Központ 

Képillusztráció : Piarista Kilátó Központ 

 


Érdekes lehet számodra

Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók
Megújul a Gundel Károly Technikum borítókép
Megújul a Gundel Károly Technikum

Idén összesen százmilliárd forintos felújítási program indul a szakképzésben

# Fejlesztések
TOP 10 budapesti technikum borítókép
TOP 10 budapesti technikum

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 legjobb intézményeinek budapesti listája

# Tájékoztatók