Kezünkben a digitális jövő

ProjektekOktatói Továbbképzési Rendszer
Kérdések és válaszok

Akkreditált vizsgaközpontok

Szakmai és képesítő vizsgák megszervezésére jogosult intézmények, szervezetek

A gazdaság versenyképességének megőrzése céljából a vállalkozások számára elengedhetetlen a korszerű és színvonalas szaktudással rendelkező munkaerő biztosítása.

A szakképzési rendszer átfogó fejlesztése során a hangsúly a pontosan meghatározott kimeneti követelményeken van annak érdekében, hogy a képzések valóban reagálni tudjanak a munkaerőpiac igényeire. A kimenet-szabályozás indokolja a független vizsgaközpontok létrehozását, a standardizált módon történő vizsgáztatást.

A szakma megszerzésére irányuló szakmai vizsgát, illetve a szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti vizsgaközpont szervezhet. Az akkreditáló szerv a vizsgaközpont akkreditálását a Magyar Szabványügyi Testület által közzétett nemzeti szabvány alapján végzi.
 


Vizsgaközpontok

Büntetés-végrehajtási Vizsgaközpont

A BM Vizsgaközpont felügyeli és ellenőrzi az Országos Rendőr-főkapitányság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által működtetett vizsgaközpontok tevékenységét. A belügyi képző intézmények közreműködésével gondoskodik a rendészeti feladatokat ellátó személyek, valamint a segédfelügyelők továbbképzésének és vizsgáztatásának végrehajtásáról. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamarával együttműködve a személy- és vagyonőrök vonatkozásában végzi a továbbképzéssel és vizsgáztatással kapcsolatos feladatokat.

CÍM

Újhegyi út 9-11., 1108 Budapest

TELEFONSZÁM

06 1 301-842606 30 498-7163

EMAIL CÍM

BVOP-Vizsgakozpont@bv.gov.hu
Weboldal

BM Rendészeti Vezetőkiválasztási, Vezetőképzési és Továbbképzési Főosztály Vizsgaközpont Osztály

A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020 (II.7.) Korm. rendelet szerint akkreditált vizsgaközpont.

CÍM

Nagykovácsi út 3., 2090 Remeteszőlős

TELEFONSZÁM

+36 (26) 795-927
Weboldal