Kezünkben a digitális jövő

Dokumentumok

Letölthető anyagok, tájékoztatók

Kategóriák

Dokumentum minták, nyomtatványokOktatói Továbbképzési RendszerFelhívásokJogszabályok, stratégiákVizsgáztatásSzakmai képzés

Dokumentum minták, nyomtatványok

Felnőttképzési szerződés minta szakmai oktatáshoz

Letölthető felnőttképzési szerződés minta a szakképző intézmények számára. Amennyiben a szakmai oktatásra jelentkező a szakmajegyzékben szereplő szakmát kíván elsajátítani, a szakképző intézmény a képzésben részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést köt. A minta célja, hogy a szakképző intézményeknek iránymutatást nyújtson a szerződések megkötéséhez, alkalmazása nem kötelező.

Felnőttképzési szerződés minta szakmai képzéshez

Letölthető felnőttképzési szerződés minta a szakképző intézmények számára. A szakképző intézmény a képzésben részt vevő személlyel felnőttképzési szerződést köt. A minta célja, hogy a szakképző intézményeknek iránymutatást nyújtson a szerződések megkötéséhez, alkalmazása nem kötelező.

Tanúsítvány okleves technikusi képzéshez

Az okleveles technikusképzésben részt vett tanulók (képzésben részt vevők) részére a felsőoktatási intézmény – az oklevél mellékletét képező – igazolást (tanúsítványt) köteles kiállítani, amely kiadható a csatolt dokumentum minta szerinti, vagy bármely egyéb, a jogszabályoknak megfelelő tartalommal, illetve formában.

Oktatói Továbbképzési Rendszer

Felhívás

Letölthető az Oktatói Továbbképzési Programok nyilvántartásba vételére szóló felhívás.

Útmutató

Letölthető az Útmutató - a szakképzésben oktatók oktatói továbbképzése keretében megvalósítható oktatói továbbképzési programok nyilvántartásba vételéhez.

Benyújtandó dokumentumok

Letölthetők az oktatói továbbképzési programok nyilvántartásba vételi eljárása során benyújtandó dokumentumok. 

Felhívások

Minősített szakértői pályázati felhívás

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. pályázati felhívás keretében várja szakértők jelentkezését az IKK Minősített Szakértői Nyilvántartásába. 

A pályázati felhívás és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok zip fájl formátumban a “Letöltés” gombra 

kattintva érhetők el. 

Jogszabályok, stratégiák

Megújult a kézikönyv a szakképzési jogszabályok alkalmazásához

A Szakképzési jogszabályok magyarázata című kiadvány a szakképzéssel kapcsolatos újítások bevezetésének gyakorlati támogatását szolgálja. 

A több mint kétszáz oldalas dokumentum a szakképzési törvény és végrehajtási rendelete egységes értelmezéséhez, alkalmazásához nyújt segítséget a szakképző intézmények és egyéb jogalkalmazók számára.

A kézikönyv kereskedelmi forgalomban nem kapható, az oldalunkról kizárólag digitális változatban érhető el. A kézikönyv a szabad felhasználásnak a szerzői jogról szóló törvényben meghatározott esetei szerint felhasználható, illetve az IKK honlapjára mutató elérési útvonal beágyazásával más weboldalakról hozzáférhetővé tehető. A kézikönyv egyéb módon való közzététele vagy terjesztése, reprodukálása, elektronikus rendszer felhasználásával történő feldolgozása és tárolása azonban kizárólag a szerző engedélyével lehetséges.

A szakképzési jogszabályok 2022. április 12-től hatályos, egységes szerkezetbe foglalt szövege

Letölthető a 2022. április 12-től hatályos “A szakképzésről szóló 2019. év LXXX. törvény, a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet, a szakképzési tankönyvvé nyilvánítással összefüggésben fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 45/2021. (IX. 8.) ITM rendelet és a programkövetelménnyé nyilvánítással összefüggésben fizetendő igazgatási szolgáltatási díjakról szóló 7/2022. (III. 11.) ITM rendelet” szövege egységes szerkezetben.

Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiája

Letölthető Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiája, amely 2030-ig szóló célokat jelöl ki, és ezekhez kapcsolódóan 2025-ig tartó intézkedési tervet vázol fel. Szakképzési szempontból kiemelendő, hogy a mesterséges intelligencia a közeljövőben nagymértékben átalakítja a munkaerőpiacot, így a kompetenciákkal kapcsolatos elvárásokat is.

Szakképzés 4.0

Letölthető a SZAKKÉPZÉS 4.0, a szakképzés és felnőttképzés megújításának stratégiája.

Szakképzés 4.0 angol nyelven

Elérhető angol nyelven a SZAKKÉPZÉS 4.0, a szakképzés és felnőttképzés megújításának stratégiája.

Vizsgáztatás

2022/2023. tanévre vonatkozó, szakmajegyzékhez tartozó vizsganaptár

Letölthető a 2022/2023. tanévre vonatkozó, szakmajegyzékhez tartozó vizsganaptár.

2022/2023. tanévre vonatkozó, OKJ-s komplex szakmai vizsgákhoz tartozó vizsganaptár

Letölthető az iskolai rendszerű képzésekhez kapcsolódó OKJ-s komplex szakmai vizsgák időpontját tartalmazó, 2022/2023-as tanévre vonatkozó vizsganaptár.

Rendszerkövetelmények

Letölthetőek a tanúsítási rendszerkövetelmények.

Vizsgaszabályzatok

Letölthetőek a képesítő és a szakmai vizsgákra vonatkozó vizsgaszabályzatok.

Szakmai képzés

Tájékoztató programkövetelmény-javaslat (PK) elkészítéséhez

A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet  13. § (1) bekezdése szerint programkövetelményre, annak módosítására és törlésére a szakképzésért felelős miniszternek bárki javaslatot tehet. A programkövetelmény-javaslat fejlesztéshez alkalmazandó Útmutató letölthető a teljes dokumentumra kattintva.

Adatkezelési tájékoztató programkövetelmények vonatkozásában kezelt személyes adatokkal

Adatkezelési tájékoztató programkövetelmények (PK) vonatkozásában kezelt személyes adatokkal kapcsolatos adatkezeléséhez Hatályos: 2022. augusztus 15. napjától

Programkövetelmény nyilvántartásba vételével kapcsolatos döntések

Letölthetőek a programkövetelmények nyilvántartásával összefüggésben megjelent döntések

A programkövetelmények nyilvántartásba vételéhez benyújtandó dokumentumok

Programkövetelmény-javaslatok benyújtásának dokumentumai: a benyújtáshoz szükséges kötelezően alkalmazandó adatlap és programkövetelmény javaslat sablonok (PK sablon), továbbá az igazgatási szolgáltatási díj befizetésére vonatkozó tájékoztató itt érhetőek el. A nyomtatványcsomag nem tartalmazza az igazgatási szolgáltatási díj befizetési mintát.