Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    6/2/2023


    4 perc olvasási idő


    Címkék

Modellvállalat Szimulációs verseny 2022/23” ünnepélyes döntője Kecskeméten

A Modellvállalat Szimulációs verseny döntőjében 11 csapat versenyzett a legjobb vállalkozási ötlet címért.

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, mint projektgazda, a GINOP-6.2.6-20-2020-00001 azonosító számú, „Ágazati képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák” című kiemelt projekt keretében az idei tanévben, immár másodjára rendezte meg a „Modellvállalat 2022/23.” szimulációs versenyt. 

2022 novemberében kezdődő megmérettetésre a 9-10. évfolyamos tanulók mellett a 11. évfolyam diákjai is pályázhattak. A 3 fős csapatok 14 ágazat tanulói közül kerültek ki. 

A versenyre az ország minden vármegyéjéből, összesen 152 csapat nyújtott be pályamunkát (456 fő), amelyek közül a zsűri 40 csapat pályázati anyagát nyilvánította a projekt felhívásában megszabott feltételeknek megfelelőnek. A vetélkedés online fordulói 2022 novemberében kezdődtek, és 2023 áprilisában zárultak. 

Az elődöntők eredményei alapján kiválasztásra került az a 11 csapat, akik 2023. május 30-31. között a kecskeméti Hotel Aranyhomokban megrendezett döntőben a legjobb vállalkozási ötlet címért versenyezhetnek.

A zsűrinek idén sem volt egyszerű a döntések meghozatala. A legizgalmasabb ötletek közül kiemelendő egy „varázsgyűrű” forgalmazási lehetőségeinek a kidolgozása, amely segítené a drogok kiszűrését, valamint annak a webshopnak a terve, amelyben a Balaton környékén előállított termékek értékesítésének biztosítanának felületet, de érkezett céges ötlet a szürke víz hasznosítására, valamint kifejezetten a cukorbetegek részére kitalált gyümölcslevek forgalmazására is. Összesen 11 ötletet mutattak be a diákok a döntő jeles napján, Kecskeméten. 

Ez a mostani vetélkedő, amelynek ilyen sokan részesei voltak, nem csak a szakmai ismereteket, de olyan készségeknek az alkalmazását is megkövetelte, mint például a problémamegoldó készség, a döntési képesség, a kreativitás, a kritikus gondolkodás vagy a csapatban való munka - mondta Oláh Gábor, a KTI Képzési és Vizsgáztatási igazgatója.

„Modellvállalat 2022/23.” Szimulációs verseny kecskeméti döntőjének eredményei

A Modellvállalat 2022/23. Szimulációs verseny döntőjében I. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum tagintézményének NyuggiSzakik elnevezésű csapata, II. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum, Közgáz Keselyűk elnevezésű csapata, III. helyezést ért el a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tagintézményének Észbontók elnevezésű csapata. A zsűri különdíjjal honorálta a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium tagintézményének Szikszi Filament Kft. elnevezésű csapatát.

Mindenkinek gratulálunk!

 

Forrás: KTI Kommunikáció

Kép: KTI Kommunikáció


Érdekes lehet számodra

Módosítások a Mezőgazdaság és erdészet ágazat Képzési és Kimeneti Követelményeiben borítókép
Módosítások a Mezőgazdaság és erdészet ágazat Képzési és Kimeneti Követelményeiben

Módosítások a képzési és kimeneti követelményekben

# Tájékoztatók
Útmutató a témahetekhez borítókép
Útmutató a témahetekhez

Webináriumsorozatunk következő része

# Tájékoztatók
Minden magyar érettségi azonos értékű borítókép
Minden magyar érettségi azonos értékű

A bizonyítványok az uniós elvárásoknak is megfelelnek

# Tájékoztatók