Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felhívások

    3/22/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

A Belügyminisztérium kezdeményezésére és támogatásával, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával, 2024. április 8-12. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét az oktatási intézményekben.

Az idei évben is izgalmas lehetőségek várnak az iskolákra, hiszen a Digitális Témahét teljesen ingyenes és számos pályázati lehetőséget kínál a digitális írástudás fejlesztésére. A programhoz kapcsolódó részletes információk elérhetőek a Digitális Témahét honlapján, ahol könnyedén regisztrálhatnak az intézmények.

A Digitális Témahét kézikönyve elméleti és gyakorlati segítséget nyújt a digitális eszközökkel támogatott pedagógiai projektek tervezéséhez és megvalósításához. A „Projektpedagógia digitális eszközökkel” című kiadvány online formában itt elérhető. Emellett megjelent a Digitális Témahét 2024 pályázati kiírás és újabb különdíjak bejelentése is várható márciusban.

Szakmai fejlődést segítő webináriumsorozat keretében kaphatnak útmutatást és ötleteket a pedagógusok a program sikeres lebonyolításához. A webináriumok programja és a regisztráció lehetősége megtalálható a Digitális Témahét honlapján. A korábbi évek előadásai során készült, több mint 250 felvétel elérhető a Digitális Témahét YouTube-csatornáján.

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ is tartott a témához kapcsolódó webináriumi előadást, amely itt érhető el. 

További információk találhatóak a Digitális Témahét Facebook oldalán, illetve kérdéseikkel a dth@hia-edu.hu e-mail címre írhatnak az érdeklődők.

Javasoljuk az intézményeknek, hogy éljenek a lehetőséggel és csatlakozzanak a Digitális Témahéthez, hogy közösen fejlesszék tanulóik digitális írástudását a legmodernebb eszközökkel és módszertannal!

 

Forrás: Belügyminisztérium Köznevelési Stratégiai Főosztály

Képillusztráció: Facebook 

 


Érdekes lehet számodra

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny borítókép
Rugalmas tanulási utak szakmai nap és verseny

Asztalosipari szerelő és Bolti előkészítő részszakmában szakmai versenyt szerveztek

# Rendezvények
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban borítókép
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban

Idén, július első hetében rendeztük meg negyedik alkalommal a Váci Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a nyári napközis Pályaorientációs tábort.

# Rendezvények