Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/4/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Egyedül nem megy!

Harmadik Fa- és bútoripari szakmai nap

Egyedül nem megy – csendült fel Garas Dezső és Kern András jól ismert dala Sopronban, a Fa-és bútoripari ágazat harmadik szakmai napjának nyitányaként. Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. programsorozatának keretében rendezett eseménynek ezúttal a Soproni SZC Handler Nándor Technikum adott helyet. 

Egyedül nem megy – a mai duális szakképzés nélkülözhetetlen partnerei a külső cégek, vállalkozások. A szakmai nap több programpontja ezt a témát, a duális képzés szervezési lehetőségeit és példáit járta körbe. A program helyszínének választása sem volt véletlen, hiszen itt egy egyedi, jól működő és más szakmákban is kiválóan alkalmazható projektheteken alapuló duális rendszert alkottak meg. Ennek bemutatását nagy érdeklődéssel fogadták az ország faipari iskoláinak szakemberei, képviselői. A Handler módszer mellett a résztvevők megismerhették a Hódmezővásárhelyi SZC Csongrádi Sághy Mihály Szakképző Iskola és Kollégium Technikum képzési rendszerét, technikumi oldalról pedig a Budapesti Komplex SZC Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum képzési rendszerét.

Egyedül nem megy – a Soproni Egyetem, mint az ország egyetlen faipari felsőoktatási intézménye kihagyhatatlan eleme a szakképzés megszervezésének, hiszen „Mindnyájan jártunk egyszer az Akadémián” (Selmeci diáknóta). Az aktuális képzési kínálat és felvételi rendszer mellett az egyetem képviselői a jövőbeni oktatói továbbképzések terveit is megosztották az érdeklődőkkel. 

Egyedül nem megy – a Skills és a Szakma Sztár versenyek sikerei, a szervezők, a versenyzők és a felkészítő oktatók áldozatos munkája révén talán a legösztönzőbb része a szakképzésnek. A program zárásaként a résztvevő oktatók kedvcsináló fényképes élménybeszámolót kaptak az elmúlt évek versenyeiről.


Érdekes lehet számodra

Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek borítókép
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek

A Modern Iskola oktatási szakportál áprilisban indult sorozatának célja az, hogy az olvasók betekintést nyerjenek az oktatás különböző színterein dolgozó kollégák munkájába.

# Tájékoztatók
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok borítókép
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok

Az országban egyedülálló módon a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum diákjai létrehozták az iskola első startup vállalkozását

 Jó gyakorlatok a szakképzésben  borítókép
Jó gyakorlatok a szakképzésben

Webináriumsorozatunk következő része

# Tájékoztatók