Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    3/28/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Együtt, a tudást egymással megosztva jobbak leszünk…

…hangzott el az egyik bemutató végén a gondolat, ami jól tükrözi a Fa- és bútoripari ágazati szakmai napok egyik célkitűzését is. A szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. által szervezett második összejövetelre a Budapesti Komplex SZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában került sor.

A projektalapú oktatás módszertani és szervezési kérdései közül ezúttal az asztalos szakma kötelező portfólió elemeiről és a lehetséges megvalósítási módokról kaptak ismereteket a résztvevők. Elsősorban az elméleti és az online tanulásban nyújthat segítséget a KRÉTA rendszeren keresztül elérhető tananyagtár, amelynek a szakképzésben alkalmazható lehetőségeibe, tartalmaiba is bepillantást nyerhettek a jelenlévő oktatók. Nagy érdeklődés övezte a tavaszi vizsgaidőszak előkészítését, lebonyolítását segítő témákat, hiszen ekkor fognak tömegesen vizsgázni az új képzési és kimeneti követelmények alapján, a megújuló szakképzésben, nappali rendszerben tanuló diákok. Újdonság lesz számukra a központi interaktív vizsga és a projektfeladat vizsgatevékenység. Ezek lebonyolításával, eddigi tapasztalataival és konkrét vizsgafeladatokkal is megismerkedhetett a 47 intézményből érkezett 82 szakember. 

A szakmai fórum a tudásmegosztáson kívül nagyon jó lehetőség az ágazat oktatási szereplőinek találkozására, hálózatépítésre. Az előadások szüneteiben, a műhelylátogatások során szorosabbá válnak a személyes kapcsolatok, a régi és új ismeretségek, barátságok erősítik az együtt gondolkodást, a szakmai fejlődést. 

A Fa- és bútoriparban oktató kollégáknak legközelebb április 28-án Sopronban szervezünk szakmai napot. 

 

Forrás: IKK

Fotó: FATÁJ 


Érdekes lehet számodra

Törvénymódosítás borítókép
Törvénymódosítás

Új lehetőségeket kínál a szakképzési törvény módosítása.

# Tájékoztatók
Járműipari fejlesztések Debrecenben borítókép
Járműipari fejlesztések Debrecenben

Hankó Balázs: a szakképzésnek választ kell adnia a gazdaság igényeire

# Tájékoztatók
Cedefop podcast 16. epizód: Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke, a Készségek Európai Évéről beszélget borítókép
Cedefop podcast 16. epizód: Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke, a Készségek Európai Évéről beszélget

Margaritis Schinas, az Európai Bizottság alelnöke exkluzív interjúban osztotta meg nézeteit a készségekről, illetve, hogy a Bizottság mit tesz a készségek támogatása érdekében. Arról is beszélt, hogy milyen előnyökkel járhat az emberek számára a Készségek Európai Éve, amely az Európa-napon, május 9-én kezdődött.

# Tájékoztatók