Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/3/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

A Magyarország versenyképességi stratégiája 2024-2030 című dokumentum az élelmiszeripart a hat kiemelt ágazat közé sorolja és kiemeli, hogy a járműipar után a második legnagyobb foglalkoztató ágazat az iparban. Az élelmiszeripar jövője Magyarországon az innováció, a digitalizáció és a fenntarthatóság irányába mutat. A változások lehetőséget teremtenek a hatékonyabb és biztonságosabb élelmiszerellátásra. Az oktatók és a gyakorlati szakemberek szerepe kiemelkedő ebben a folyamatban, hiszen az új kihívásoknak megfelelni tudó szakképzett munkatársak az ő kezeik közül kerülnek ki és fontos, hogy az innováció ne csak a termékfejlesztésekben jelenjen meg, hanem a munkaerőben is.

Kaposváron az élelmiszeripar ágazatban oktató 43 szakember találkozott a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző intézményében, hogy szakmai nap keretében megvitassák az ágazati oktatást érintő legaktuálisabb kérdéseket. A szakmai fórum része az IKK Zrt. által szervezett programsorozatnak, amely a szakmai oktatás módszertani megújítását támogatja.  

A szakmai nap délelőtti részében a résztvevők plenáris előadások keretében kaptak hasznos ismereteket, információkat majd laborgyakorlatok keretében jó gyakorlatok kerültek bemutatásra. A kötetlen szakmai beszélgetést követően három nagy élelmiszeripari üzemben - KOMETA 99 Zrt., a FINO FOOD Kft. és a Magyar Cukor Zrt. – tehettek látogatást a résztvevők. Az üzemek látogatása értékes lehetőséget nyújtott a szakemberek számára tudásuk frissítésére, az oktatásuk hatékonyságának javítására, az ipari kapcsolatok erősítésére, a szakmai fejlődésükre. 

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.

 


Érdekes lehet számodra

Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia borítókép
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

# Rendezvények
Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben borítókép
Megkezdődtek a szakmai vizsgák a szakképzésben

Rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban és elindultak a szakmai vizsgák is a szakképző intézményekben.

# Tájékoztatók
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt. borítókép
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

# Tájékoztatók