- #Tájékoztatók
5/3/2024
2 perc olvasási idő
Címkék
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron
„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”
A Magyarország versenyképességi stratégiája 2024-2030 című dokumentum az élelmiszeripart a hat kiemelt ágazat közé sorolja és kiemeli, hogy a járműipar után a második legnagyobb foglalkoztató ágazat az iparban. Az élelmiszeripar jövője Magyarországon az innováció, a digitalizáció és a fenntarthatóság irányába mutat. A változások lehetőséget teremtenek a hatékonyabb és biztonságosabb élelmiszerellátásra. Az oktatók és a gyakorlati szakemberek szerepe kiemelkedő ebben a folyamatban, hiszen az új kihívásoknak megfelelni tudó szakképzett munkatársak az ő kezeik közül kerülnek ki és fontos, hogy az innováció ne csak a termékfejlesztésekben jelenjen meg, hanem a munkaerőben is.
Kaposváron az élelmiszeripar ágazatban oktató 43 szakember találkozott a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző intézményében, hogy szakmai nap keretében megvitassák az ágazati oktatást érintő legaktuálisabb kérdéseket. A szakmai fórum része az IKK Zrt. által szervezett programsorozatnak, amely a szakmai oktatás módszertani megújítását támogatja.
A szakmai nap délelőtti részében a résztvevők plenáris előadások keretében kaptak hasznos ismereteket, információkat majd laborgyakorlatok keretében jó gyakorlatok kerültek bemutatásra. A kötetlen szakmai beszélgetést követően három nagy élelmiszeripari üzemben - KOMETA 99 Zrt., a FINO FOOD Kft. és a Magyar Cukor Zrt. – tehettek látogatást a résztvevők. Az üzemek látogatása értékes lehetőséget nyújtott a szakemberek számára tudásuk frissítésére, az oktatásuk hatékonyságának javítására, az ipari kapcsolatok erősítésére, a szakmai fejlődésükre.
Forrás: IKK Zrt.
Képillusztráció: IKK Zrt.
Érdekes lehet számodra
Ingyenes e-learning képzés szülők és pedagógusok részére
A Kreatív ágazatot jellemző fantáziadús, színes performance alapozta meg a hangulatot a kreatív ágazati szakmai napon