Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    11/28/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Élelmiszeripari szakmai nap

Újabb élelmiszeripari szakmai napot tartottak Budapesten

2024. november 21-én az Élelmiszeripar ágazatban oktató szakemberek a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában találkoztak, hogy az ágazatukat érintő aktuális témákban információkat kapjanak és megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.  

A „Jó gyakorlatok az Y és Z generáció szakmai oktatásához” című előadás sok „AHA-élményhez” juttatta a résztvevőket, és ahogy egyikük fogalmazott, tükröt tartott eléjük. A projektoktatás témáját körbejáró módszertani előadás és a gyakorlati példákon keresztül, konkrét módszertani megoldások lehetőségével kiegészített blokk újabb technikákkal gazdagította az oktatók módszertani eszköztárát. Az ágazati képzőközpont (ÁKK) működésével kapcsolatos jó gyakorlat bemutatása kapcsán számos kérdést fogalmaztak meg a résztvevők, és nagyon hasznosnak bizonyult az ÁKK-ban résztvevő szereplők feladatainak átfogó bemutatása, a kompetenciahatárok tisztázása.  

A szakmai nap pályaorientációs jó gyakorlat bemutatásával zárult, mely számos hasznosítható ötlettel szolgált a jelenlévők számára. 

 

 

 

Forrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock/ IKK


Érdekes lehet számodra

Ágazatválasztó – 16. rész: Bányászat és kohászat ágazat borítókép
Ágazatválasztó – 16. rész: Bányászat és kohászat ágazat

Hagyomány és innováció: a bányászat és kohászat szerepe a modern gazdaságban

# Tájékoztatók
Ágazatválasztó – 13. rész: Rendészet és közszolgálat ágazat borítókép
Ágazatválasztó – 13. rész: Rendészet és közszolgálat ágazat

Felelősség, szolgálat, biztonság: mit kínál a rendészet és közszolgálat ágazat?

# Tájékoztatók
Elérhető a 2026-os külső értékelési terv borítókép
Elérhető a 2026-os külső értékelési terv

Jövőre 126 szakképző intézmény értékelését végzi el az IKK

# Tájékoztatók