Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    11/28/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Élelmiszeripari szakmai nap

Újabb élelmiszeripari szakmai napot tartottak Budapesten

2024. november 21-én az Élelmiszeripar ágazatban oktató szakemberek a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában találkoztak, hogy az ágazatukat érintő aktuális témákban információkat kapjanak és megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.  

A „Jó gyakorlatok az Y és Z generáció szakmai oktatásához” című előadás sok „AHA-élményhez” juttatta a résztvevőket, és ahogy egyikük fogalmazott, tükröt tartott eléjük. A projektoktatás témáját körbejáró módszertani előadás és a gyakorlati példákon keresztül, konkrét módszertani megoldások lehetőségével kiegészített blokk újabb technikákkal gazdagította az oktatók módszertani eszköztárát. Az ágazati képzőközpont (ÁKK) működésével kapcsolatos jó gyakorlat bemutatása kapcsán számos kérdést fogalmaztak meg a résztvevők, és nagyon hasznosnak bizonyult az ÁKK-ban résztvevő szereplők feladatainak átfogó bemutatása, a kompetenciahatárok tisztázása.  

A szakmai nap pályaorientációs jó gyakorlat bemutatásával zárult, mely számos hasznosítható ötlettel szolgált a jelenlévők számára. 

 

 

 

Forrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock/ IKK


Érdekes lehet számodra

Ágazatválasztó – 8. rész: Környezetvédelem és vízügy ágazat borítókép
Ágazatválasztó – 8. rész: Környezetvédelem és vízügy ágazat

Ágazatválasztó sorozatunk következő részében a Környezetvédelem és vízügy ágazattal ismerkedhetnek a terület iránt érdeklődők. A válaszadó Vámos Tibor, a BMSzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum oktatója.

# Tájékoztatók
Vegyipar ágazati szakmai nap Veszprémben  borítókép
Vegyipar ágazati szakmai nap Veszprémben

Harmadik vegyipari ágazati szakmai nap

# Tájékoztatók
Béremelés borítókép
Béremelés

Januártól ismét emelkedik az oktatók bére a szakképzésben

# Tájékoztatók