Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/6/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Gazdaság-munka

Pölöskei Gáborné: 30 százalékkal nőtt a szakképzésbe jelentkezők száma az elmúlt években

Budapest, 2023. október 5., csütörtök (MTI) - Az elmúlt években a szakképzésbe jelentkezők száma 30 százalékkal nőtt Magyarországon; a szakképzés iránti érdeklődés olyan magas, hogy egyes iskolák nem is tudnak valamennyi oda jelentkező tanulót fogadni - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára a 3. debreceni Hello Szakma - Út a jövőbe - pályaorientációs, karriertámogató és tájékoztató kiállításon csütörtökön.

Pölöskei Gáborné a Debreceni Szakképzési Centrum több mint 3 ezer résztvevőt vonzó eseményének megnyitóján kifejtette, látható az is, hogy egyre többen jelentkeznek a szakképzésből egyetemre, hiszen "a technikum az egyetem előszobája".
A mintegy 80 kiállítónak, többségében a centrum iskoláinak és partnervállalatainak bemutatkozási lehetőséget adó rendezvényen Pölöskei Gáborné arról is beszélt, hogy a szakképzés nagy utat tett meg az elmúlt időben, ezalatt jelentősen átalakult. Módszertanában, tartalmában, szerkezetében és a képzésekben is megújult, ehhez az iskoláknak is alkalmazkodni kellett. Minderre azonban szükség volt, ugyanis a szakképzésnek a gazdaság igényeit kell kiszolgálnia, feladata a minőségi munkaerő megteremtése a munkaerőpiacra - részletezte a helyettes államtitkár.
Hozzátette, hogy mindehhez kellenek a jó lehetőségek és ajánlatok a képzésekre, amelyeknek alkalmazkodniuk kell a környezet fejlesztéséhez, a városban található cégek igényeihez.
A szakképzés jóval több a korábbi szakmunkásképzésnél, sokkal komolyabb képzésről van szó - emelte ki Pölöskei Gáborné, és kijelentette, hogy a "szakképzésé a jövő".


MTI 2023. október 5., csütörtök 13:11

 

Forrás: MTI

Képillusztráció: MTI

 


Érdekes lehet számodra

Partnerségi előkészület a Svájci programban borítókép
Partnerségi előkészület a Svájci programban

Már folyik a svájci-magyar partnerségi együttműködés kereteinek kialakítása

# Tájékoztatók
Tanórák helyett projektek: borítókép
Tanórák helyett projektek:

megnyílt a Zsivány cukrászda és a „Máltai Kheri Koktélgyár”

# Tájékoztatók
Januártól oktatói béremelés borítókép
Januártól oktatói béremelés

Pölöskei Gáborné a közmédia reggeli adásában a digitális tananyagok bevezetéséről beszélt, és megerősítette a januári oktatók további béremelését.

# Tájékoztatók