Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    7/4/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

„Ha messzire akarsz jutni, menj együtt másokkal!”

Műszaki ágazati szakmai napokat tartott az IKK

Ezzel a gondolattal zárult egy előadás a 2023. június 20-21-28-án, Budapesten, Győrben és Debrecenben megtartott második műszaki ágazati napok egyikén. Ez a mondat akár mottója is lehetne az eseménysorozatnak, mely fórumot teremt a közös gondolkodásra, problémafelvetésekre, a jó gyakorlatok átadására, a tudásmegosztásra, a tapasztalatcserére és a szakmai kapcsolatok kiépítésére. 

A Gépészet, Specializált gép- és járműgyártás, valamint Elektronika és elektrotechnika ágazatban oktató szakemberek nagy érdeklődéssel vettek részt az eseményeken, melyeken ezúttal az előzetes igényfelmérésre reflektálva kiscsoportos műhelymunkára is lehetőség nyílt. A három helyszínen megrendezett eseményen 94 szakképző intézmény 182 szakembere vett részt. 

A szakmai nap központi témája a szakképzést érintő jogszabályok finomhangolása, a duális képzés gyakorlati megvalósítása és a projektszemléletű oktatás volt. 

 


Érdekes lehet számodra

Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások
„Közös ügyünk az ápolás” borítókép
„Közös ügyünk az ápolás”

A Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum második alkalommal rendezi meg az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára, a „KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁPOLÁS” szakmai versenyét.

# Felhívások