Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/15/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Hatodik fa- és bútoripari szakmai nap

Szükséges alapkészségek a Fa-és bútoripari szakemberré váláshoz

A Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola adott otthont a hatodik Fa- és bútoripar ágazati szakmai napnak, melyre az ország egész területéről érkeztek szakemberek.

A Fa- és bútoripar ágazat munkacsoportjának tagjai ezúttal is nagy érdeklődésre számot tartó témákban tartottak hasznos előadásokat, vetettek fel témákat plenáris megbeszélés keretében. 

A szakmai napon kiemelt figyelmet kapott a pályaalkalmassági vizsgálat kérdésköre. A szakértők a vizsgálat megvalósításának lehetséges módjait helyi jó gyakorlatok bemutatásával támogatták, így is segítve a résztvevő kollégák munkáját. 

A faipari oktatásban használható újabb informatikai alkalmazások, szoftverek bemutatása hasznos ismeretekkel szolgált a szakemberek számára.

A szakmai nap programja lehetőséget adott arra is, hogy a szakemberek megismerjék a 2023. december 15-én átadott Fa- és bútoripari ágazati képzőközpontot. Az „Érett Fa” Ágazati Képzőközpont létrehozása a már meglévő gyakorlati tanműhely felújításával és korszerű, XXI. századi technológiának megfelelő eszközök beszerzésével valósult meg. A szakmai napon résztvevő kollégák a helyszínt bejárva információt szerezhettek az új technológiák működéséről, használatáról. 

A program utolsó részében a tapasztalatok megosztására került sor, a szakemberek plenáris beszélgetés keretében beszélhették meg az őket érintő szakmai kérdéseket.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon  borítókép
Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon

Április 30-án a Szolnoki SZC Pálfy – Vízügyi Technikum adott otthont a harmadik vegyipar ágazati szakmai napnak, mely annak a programsorozatnak a része melyet a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében szervez az IKK Zrt.

# Tájékoztatók
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia borítókép
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

# Rendezvények
Félévértékelő és orientációs szakmai nap borítókép
Félévértékelő és orientációs szakmai nap

Idén is folytatódnak a rugalmas tanulási utak szakemberei számára szervezett rendezvények

# Rendezvények