Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/25/2023


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Innovatívan képezni a jövő műszaki szakembereit

Műszaki ágazatokban oktatók szakmai találkozója

2023. április 18-19-20-án három műszaki ágazatban oktató szakemberek találkoztak három különböző helyszínen, Debrecenben, Győrben és Budapesten, hogy az ágazatukat érintő legaktuálisabb témákban szerezzenek információkat, és megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. 

A szakmai fórum annak a programsorozatnak a része, melyet az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. A programok iránt nagy volt az érdeklődés, 116 intézmény 232 szakembere vett részt az eseményeken. 

A technikai és technológiai fejlődés következtében egyre nagyobb számban van szükség jól képzett műszaki szakemberekre, így kiemelten fontos, hogy a jövő szakembereit oktató kollégák elkötelezett munkájukhoz folyamatos szakmai, módszertani támogatást is kapjanak. A képzés azt a szemléletet kell kialakítsa és erősítse a tanulóban, hogy a tudáson alapuló kreativitásra, fejlődésre, a praktikus ismeretek dinamikus alkalmazására lesz szüksége a műszaki pályán.

A műszaki pályák fő vonzerejét a sokszínűség, a tevékenység eredményeinek a gazdasági értéke és a folyamatos, gyors fejlődés lehetősége adja. Ugyanakkor a szakemberek szerint ez utóbbi jelenti a képzés talán legnagyobb kihívását, dilemmáját is, hiszen egy képzési ciklus alatt az ismeretek egy része, illetve egy technológia teljes mértékben elavulttá válhat. A Gépészet, a Specializált gép- és járműgyártás, illetve az Elektronika és elektrotechnika ágazatban tanulók a közös műszaki alapozás során azokat az ismereteket sajátítják el, amelyek valamennyi műszaki szakmában azonosak és szükségesek. 

A programsorozat azokkal a témákkal folytatódik, amelyeket az előzetes igényfelmérés alapján az oktató kollégák leginkább szükségesnek tartanak oktatói munkájukhoz.
 

Forrás: IKK
Fotó: IKK


Érdekes lehet számodra

Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia borítókép
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

# Rendezvények
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt. borítókép
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

# Tájékoztatók