Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  3/14/2023


  2 perc olvasási idő


  Címkék

  oktatás

Játszva tanulni

Élménypedagógiával készítik fel a pályára az oktatási szakasszisztenseket

Az oktatás ágazatban tanító szakemberek összegezték az új, oktatási szakasszisztensi szakma első féléves képzésének tapasztalatait és megvitatták a fejlesztés további lehetőségeit az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai programsorozatának keretében 2023. március 7-én, Budapesten.

A 2022/2023-as tanévben a képzést indító szakképző intézmények közül 35 intézmény 62 szakembere részvételével zajlott le a tudásmegosztásra, tapasztalatcserére és a fejlesztés további lehetőségeinek megvitatására alkalmat adó program. 

A leendő oktatási szakasszisztensek a jövő generációjának nevelésében fognak részt venni, mely a legszebb segítő hivatások egyike. A szakmát szerzett fiatalok, felnőttek tudásukkal és a személyiségükkel is hatnak a gyermekekre, ezért a képzés során az őket oktató szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a személyiségfejlődésükre, a professzionális segítő magatartás készségének kialakítására és a hivatástudat fejlesztésére.

Az ágazati alapoktatásban részt vevő fiatalok nagyon motiváltak, elkötelezettek jövendő szakmájuk iránt, és a magas gyakorlati óraszámnak köszönhetően készségszintű tudásra tehetnek szert. 

A szakmai diskurzus eredményeként megállapítható, hogy az új szakma oktatása jó úton halad. Az elhivatott oktató kollégák munkája révén a képzésből kikerülő jól felkészített és választott pályájuk iránt elkötelezett oktatási szakasszisztensek, pedagógusok és szülők fontos segítői lehetnek. 

A képzés szükségességét és népszerűségét bizonyítja, hogy a 2023/2024-es tanévben megkétszereződött a képzést meghirdető intézmények száma. 

 

Forrás: IKK

Képillusztráció: IKK


Érdekes lehet számodra

Transzverzális készségek fejlesztése borítókép
Transzverzális készségek fejlesztése

A Modern Iskola oktatási szakportál legutóbbi vendége Marton József, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium felnőttképzési vezetője, Tempus Közalapítvány NVET szakértője.

# Tájékoztatók
Tanműhelyfejlesztés Egerben borítókép
Tanműhelyfejlesztés Egerben

Bemutatták az egri technikum alternatív járműhajtási oktatólaborját

# Tájékoztatók
 Jó gyakorlatok a szakképzésben borítókép
Jó gyakorlatok a szakképzésben

Webináriumsorozatunk következő része

# Tájékoztatók