Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felhívások

    10/15/2020


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    verseny
    oktatás

Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!

Újabb lehetőség a tanulók pénzügyi ismereteinek megmérettetésére

A Privátbankár.hu szervezésében 2020. október 1. és november 4. között megvalósuló Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny a szakképzésben tanulók számára biztosít lehetőséget pénzügyi tudásuk összemérésére és egyben ezirányú ismereteik játékos módon való bővítésére.

Az iskolás korosztály kiemelt célcsoportként jelenik meg a Kormány által 2017-ben elfogadott, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégiában is. A most zajló verseny, mint minden olyan platform, esemény, amely ezekre a témákra fókuszál, hozzájárul a fiatalok szemléletformálásához. A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyen szakképző intézmények csapatai vehetnek részt. Mivel a szakmát tanuló diákok várhatóan hamarabb kerülnek közvetlen kapcsolatba a munka világával, számukra különösen fontos a tudatos pénzügyi gondolkodás elsajátítása. Ezt a célt szolgálja a technikumokban a pénzügyi és vállalkozási ismeretek önálló tantárgyként való oktatása. Az idei tanévtől bevezetett új szakképzési ösztöndíjat a tanulók már havonta saját bankszámlára kapják, gyakorlati szinten segítve ezzel is pénzügyi tudatosságra való nevelést.

A verseny első fordulójára október 1-jén került sor, ahol a 798 regisztrált csapatból 190 csapat jutott tovább az október 8. és október 20. között megyei szinten, szintén online megrendezendő második fordulóba. A verseny döntőjére november 4-én kerül sor. A verseny fővédnöke Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Hírforrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások
TOP 10 budapesti technikum borítókép
TOP 10 budapesti technikum

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 legjobb intézményeinek budapesti listája

# Tájékoztatók