Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Felhívások

    2/25/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    ingyen
    oktatás
    online

MoneySim

Pénzügyi szimulációs játék a fiatalok pénzügyi kultúrájának fejlesztésére

A Pénziránytű Alapítvány által életre hívott MoneySim ingyenes online szimulációs játék célja, hogy a középiskolás fiataloknak segítsen az alapvető pénzügyek megértésében, valamint pénzügyi tudatosságra nevelje őket. Olyan életszerű szituációs feladatokkal találkozhatnak a játék során, melyet jelen élethelyzetükben vagy a későbbiekben a saját bőrükön is megtapasztalhatnak, így a való életben könnyebb, tudatosabb döntést tudnak hozni pénzügyeiket illetően.

A honlapon keresztül a regisztrált pedagógusok, oktatók is indíthatnak játékokat osztályaiknak, csoportjaiknak. A játék karakterei segítségével a tanulók – többek között – tapasztalatot szerezhetnek a Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgyban megtanultak gyakorlatias alkalmazásában vagy megismerhetik ösztöndíjuk észszerű felhasználási lehetőségeit. A szimulációs játék oktatási célú alkalmazásához minta óraterv is készült, amely elérhető a https://www.penziranytu.hu/moneysim oldalon.

A Pénziránytű Alapítvány a szakképzésben oktatók szakmai fejlődését az Oktatói Továbbképzési Rendszerben elérhető ingyenes képzésekkel is támogatja. A képzések egyik legfontosabb célja, hogy az oktatók hatékony támogatást tudjanak adni diákjaiknak az önálló jövedelem okos felhasználásához, és a különböző tantárgyakon keresztül segíteni tudják a pénzügyi ismeretek fejlesztését olyan készségek szintjén, mint az önálló döntés, az elemző készség, a döntésképesség vagy a kockázatmérlegelés. Ezenfelül megismerhetik azokat az új forrásokat, módszereket és digitális technikákat, amelyek segítségével az elsajátított ismereteket alkalmazni tudják a mindennapi pedagógiai gyakorlatban.

 

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében borítókép
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

# Tájékoztatók
Online is elérhetőek az IKK kiadványai borítókép
Online is elérhetőek az IKK kiadványai

Segítünk, hogy átlásd a szakképzés lehetőségeit

# Tájékoztatók
TOP 10 budapesti technikum borítókép
TOP 10 budapesti technikum

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 legjobb intézményeinek budapesti listája

# Tájékoztatók