Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/10/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Sikeres csapatmunka

Látványos projekt valósult meg a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban.

Látványos projekt valósult meg a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban.

Különleges, mondhatni rendhagyó rendezvénynek adott helyet a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum. Az intézményt egyik volt – felnőttoktatásban végzett – fotográfus tanulója kereste meg azzal az ötlettel, hogy rendezzen divatbemutatót a kreatív ágazat nappali tagozaton és felnőttoktatásban tanuló diákjaival.

Az SK oktatói és diákközössége meglátta a lehetőséget a felvetésben. A kreatív ágazat minden szakmája szerepet kapott: a nyomdaipari előkészítők plakátot, szóróanyagot terveztek, szerkesztettek, nyomtattak és helyeztek el online felületeken. A dekoratőrök megálmodták a hátteret, ami kartondobozok újrahasznosításával történt, ebből épült olyan fal, amelyre animációt, a tervezők logóit és a köszönetnyilvánítást vetítették ki. A fotográfusok, mozgóképkészítők fényképezték az előkészületeket, beállításokat próbáltak, kikísérletezték az eseményfelvételek illetve portréfotók legelőnyösebb beállásait. 

Az öltözékeket a divattervezők hozták, a modellek az SK-ból jelentkező lányok közül kerültek ki, a szépészeti munkákra a Győri SZC másik intézményéből, a Kossuth Lajos Technikum és Kollégiumból kértek önkénteseket. A komplex projekt megvalósulása csapatmunkában történt, nemcsak több szakma, hanem több évfolyam, több intézmény is összefogott.

A Hosszú kifutó elnevezésű divatbemutató jól példázza, hogy csekély anyagi ráfordítással, annál több kreativitással, megfelelő elhivatottsággal nagy dolgok valósíthatók meg. A fiatalok a munka során megtapasztalhatták a csapatmunka hatékonyságát, fejlődött a problémamegoldó képességük és kompromisszumkészségük is.

 

Forrás: Győri Szakképzési Centrum

Képillusztráció: Győri Szakképzési Centrum


Érdekes lehet számodra

Tanműhelyfejlesztés Egerben borítókép
Tanműhelyfejlesztés Egerben

Bemutatták az egri technikum alternatív járműhajtási oktatólaborját

# Tájékoztatók
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben borítókép
Módosítások a Képzési és Kimeneti Követelményekben

Felmenő rendszerben módosult 26 szakma KKK-ja

# Tájékoztatók
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók