Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    1/16/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Sir Christopher Pissarides Nobel-díjas közgazdász gondolatai a munka világáról a digitális korszakban

A Nobel-díjas közgazdász a Cedefop Skillset and match podcastjében exkluzív, átfogó interjúban osztotta meg előremutató nézeteit a munka jövőjéről, az automatizálásnak a munkahelyekre gyakorolt hatásáról, Európa elkötelezettségéről az élethosszig tartó tanulás mellett, a 2. európai készség- és munkahelyfelmérés (2nd European skills and jobs survey, ESJS2) eredményeiről és más témákról.

A Nobel-díjas közgazdász arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy alkalmazkodjanak a legújabb technológiai forradalomhoz és felszólítja a kormányokat, hogy tegyenek lépéseket a digitális technológiák által okozott egyenlőtlenségek ellen.

Sir Christopher Pissarides, aki jelenleg az Egyesült Királyságban a munka jövőjéről szóló projektet vezeti, volt a Cedefop "A digitális átmenet elősegítése" című konferenciájának vezető előadója. A konferencia az ESJS2 eredményeit vitatta meg.

A Cedefop podcast-sorozatának előfizetésével naprakészen követheti a szakképzéssel, készségekkel, képesítésekkel, munkahelyekkel és munkaerő-piaci trendekkel kapcsolatos fejleményeket, elemzéseket és gondolatokat.

A szakértők, politikai döntéshozók, szociális partnerek, szakképzési szakemberek és tanulók részvételével rendszeresen jelentkező sorozat választ ad a szakképzés jelenével és jövőjével kapcsolatos valamennyi kérdésre, az előttünk álló kihívásokra és azok megoldási módjaira.

A Cedefop podcast legújabb adása itt elérhető.

Az összes epizód elérhető itt és a főbb podcast platformokon.

 

Forrás megjelölése: 

https://www.cedefop.europa.eu/en/podcasts/cedefop-podcast-episode-13-nobel-laureate-economist-sir-christopher-pissarides-work-digital-era

Kép forrásának megjelölése : Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

POM - Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz borítókép
POM - Pályaorientációs Mérő- és Támogatóeszköz

Pályaorientációt támogató mérőeszköz tanulók részére

# Tájékoztatók
Megújult felület borítókép
Megújult felület

A megújult szakképzési rendszerben történő könnyebb eligazodás érdekében új felületen érhetőek el ezentúl a szakmai és képesítő vizsgákkal, vizsgaközpontokkal kapcsolatos információk, és a továbbiakban itt találhatók meg a vizsgáztatás alapjául szolgáló tartalmi szabályozók is.

# Tájékoztatók
Európai Hulladékcsökkentési Hét borítókép
Európai Hulladékcsökkentési Hét

Csatlakozz Te is és mutass példát egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

# Tájékoztatók