Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/1/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Tanévnyitó rendezvény nem állami intézményfenntartóknak

„Jó iskolát” csináljunk

A szakképző intézmény feladata, hogy „jó iskolaként” működjön, legyen az állami vagy nem állami fenntartású – ezzel nyitotta meg Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az egyházi, alapítványi, illetve magán szakképző intézményfenntartók és intézményvezetők részére első alkalommal szervezett tanévnyitó rendezvényt. Fontos, hogy mindenki, aki a szakképzési alapfeladat-ellátásban részt vesz, megkapja azokat az információkat és szakmai támogatást, ami szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon – jelölte meg a tájékoztató céljaként a helyettes államtitkár.

A rendezvény közel 70 résztvevője tájékoztatást kapott a szakképzési rendszer megújításával elért eddigi eredményekről és a jövőbeli stratégiai célkitűzésekről. Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke ismertette a szabályozási környezet finomhangolása eredményeként hatályba lépett legfontosabb jogszabályváltozásokat és tájékoztatást nyújtott a következő tanév aktuális feladatairól. Az IKK Zrt. szakmai-módszertani támogató tevékenységéről Hudacsek Lászlóné szakmai igazgató tartott előadást, amelyben kitért a társaság tartalomfejlesztési feladataira, az elérhető oktatói továbbképzésekre és az IKK Zrt. által szervezett ágazati és egyéb szakmai rendezvények, műhelyek, és tudásmegosztó fórumok adta lehetőségekre. 

A szaktárca és háttérintézményei a jövőben hasonló szakmai programokkal tervezik segíteni a nem állami fenntartók és intézmények munkáját, hogy első kézből értesülhessenek a szakképzési rendszert érintő aktualitásokról.


Érdekes lehet számodra

Óvodai nevelő borítókép
Óvodai nevelő

Új szakmával bővült a Szakmajegyzék

# Tájékoztatók
Nem vettek fel az egyetemre? borítókép
Nem vettek fel az egyetemre?

Tanulj tovább a szakképzésben!

# Tájékoztatók
Megjelent a 2023/2024. szakképzési tanév rendje borítókép
Megjelent a 2023/2024. szakképzési tanév rendje

A következő tanévtől a szakképzés sajátosságaihoz igazodnak a szakképzési intézmények tanévei.

# Tájékoztatók