Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/1/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Tanévnyitó rendezvény nem állami intézményfenntartóknak

„Jó iskolát” csináljunk

A szakképző intézmény feladata, hogy „jó iskolaként” működjön, legyen az állami vagy nem állami fenntartású – ezzel nyitotta meg Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára az egyházi, alapítványi, illetve magán szakképző intézményfenntartók és intézményvezetők részére első alkalommal szervezett tanévnyitó rendezvényt. Fontos, hogy mindenki, aki a szakképzési alapfeladat-ellátásban részt vesz, megkapja azokat az információkat és szakmai támogatást, ami szükséges ahhoz, hogy ez megvalósuljon – jelölte meg a tájékoztató céljaként a helyettes államtitkár.

A rendezvény közel 70 résztvevője tájékoztatást kapott a szakképzési rendszer megújításával elért eddigi eredményekről és a jövőbeli stratégiai célkitűzésekről. Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke ismertette a szabályozási környezet finomhangolása eredményeként hatályba lépett legfontosabb jogszabályváltozásokat és tájékoztatást nyújtott a következő tanév aktuális feladatairól. Az IKK Zrt. szakmai-módszertani támogató tevékenységéről Hudacsek Lászlóné szakmai igazgató tartott előadást, amelyben kitért a társaság tartalomfejlesztési feladataira, az elérhető oktatói továbbképzésekre és az IKK Zrt. által szervezett ágazati és egyéb szakmai rendezvények, műhelyek, és tudásmegosztó fórumok adta lehetőségekre. 

A szaktárca és háttérintézményei a jövőben hasonló szakmai programokkal tervezik segíteni a nem állami fenntartók és intézmények munkáját, hogy első kézből értesülhessenek a szakképzési rendszert érintő aktualitásokról.


Érdekes lehet számodra

Félévértékelő és orientációs szakmai nap borítókép
Félévértékelő és orientációs szakmai nap

Idén is folytatódnak a rugalmas tanulási utak szakemberei számára szervezett rendezvények

# Rendezvények
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok borítókép
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok

Az országban egyedülálló módon a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum diákjai létrehozták az iskola első startup vállalkozását

Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia borítókép
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

# Rendezvények