Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/17/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Tudod milyen ágazatot, szakmát válassz?

Szakértők segítségével bemutatjuk az egyes ágazatokat és a hozzájuk tartozó szakmákat

Az IKK weboldalán egy izgalmas és informatív sorozat indul, amelynek célja, hogy bemutassa az ágazatokat, a hozzájuk tartozó szakmákat. A sorozat különlegessége, hogy az adott területen dolgozó szakemberek és oktatók osztják meg tudásukat, tapasztalataikat, ezáltal segítve a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, szüleiket és az érdeklődőket, hogy jobban megértsék az egyes ágazatokban rejlő lehetőségeket és kihívásokat. 

Az interjúk különböző témaköröket érintenek. A beszélgetések során megtudhatjuk, milyen szakmai utak és lehetőségek várnak az adott ágazatban. Szó esik arról is, hogy milyen készségekre és képességekre lesz szükség ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a választott szakmájában, és hogyan lehet ezeket a tudásokat fejleszteni. Az oktatók saját élményeikről is mesélnek, beleértve azokat a kihívásokat és sikereket, amelyekkel az oktatás során találkoznak. 

Az interjúk segítenek eligazodni abban, hogy kinek ajánlott az adott ágazat, és hogyan lehet benne eredményesen elhelyezkedni. A szakértők betekintést nyújtanak a karrierlehetőségekbe, és bemutatják, mennyire keresettek a szakemberek az adott területen. 

Az első interjúban a fa- és bútoriparral ismerkedhetünk meg. Egy tapasztalt oktató mesél az ágazat sajátosságairól, lehetőségeiről. Az interjúból kiderül, hogyan válhat valaki sikeressé ezen a területen, valamint a technológiai fejlődés milyen hatással van a fa- és bútoriparra Magyarországon.

Az IKK ezzel az interjúsorozattal szeretne útmutatást nyújtani azoknak, akik érdeklődnek a szakmatanulás, szakképzés iránt, szívesen olvasnák tapasztalt oktatók beszámolóit az ágazatokhoz kapcsolódóan. Az interjúk folyamatosan feltöltésre kerülnek majd az IKK weboldalára, így érdemes rendszeresen visszalátogatni, és a közösségi oldalainkat bekövetni, hogy semmiképpen ne maradjatok le a legfrissebb interjúinkról. 

Az ágazatokról és a hozzájuk tartozó szakmáról itt lehet tájékozódni, a Térképes intézménykereső pedig itt érhető el.

 

Forrás: IKK

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Új államtitkár felel a szakképzésért borítókép
Új államtitkár felel a szakképzésért

Varga-Bajusz Veronika július elsejétől tölti be a posztot.

# Tájékoztatók
Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025 borítókép
Megjelent a Szakmafüzet 2024/2025

Az alapszakmákat bemutató tájékoztató füzet segít, hogy átlásd szakképzés által biztosított lehetőségeket és az ágazatok szerint csoportosított szakmák listáját.

# Tájékoztatók
Országszerte elindultak a pályaválasztási események borítókép
Országszerte elindultak a pályaválasztási események

A szakképzés népszerűsítése, a pályaválasztás támogatása érdekében országszerte különböző eseményekkel segítik a diákokat és pedagógusokat.

# Tájékoztatók