Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    11/17/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Új ágazattal egészült ki szakmai programsorozatunk

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK

2023. november 14-én az élelmiszeripar ágazatban tanító szakemberek a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában találkoztak, hogy az ágazatukat érintő legaktuálisabb témákban információkat kapjanak és megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. 

A szakmai fórum annak a programsorozatnak a része, amelyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében.

A résztvevők által hiánypótlónak minősített szakmai program iránt nagy volt az érdeklődés, 38 intézmény 65 szakembere vett részt az eseményen. 

A szakmai nap témáinak többsége az élelmiszeripari oktatásban használható digitális felületek alkalmazási lehetőségeinek bemutatása köré csoportosultak. A résztvevők az oktatásban jól felhasználható digitális tananyagtár lehetőségeinek kedvcsináló, gyakorlatias bemutatását nagy érdeklődéssel fogadták.  A játékos tanulás eszközeinek interaktív bemutatása, kipróbálása jól demonstrálta a gamifikáció motivációs szerepét is. A tehetséggondozás, a szakmai versenyekre való felkészítés talán az egyik legösztönzőbb része a szakképzésben végzett munkának. A program résztvevői betekintést kaphattak a gdanski Euroskills verseny élményeiről, a magyar csapat, köztük az Élelmiszeripar ágazatot képviselő versenyző sikeréről. További információk a magyar csapatok gdanski eredményeiről itt olvashatóak.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Cedefop Adventi Készségnaptár borítókép
Cedefop Adventi Készségnaptár

A Készségek Európai Évében a Cedefop megjelentette az adventi készségnaptárt.

# Tájékoztatók
Januártól oktatói béremelés borítókép
Januártól oktatói béremelés

Pölöskei Gáborné a közmédia reggeli adásában a digitális tananyagok bevezetéséről beszélt, és megerősítette a januári oktatók további béremelését.

# Tájékoztatók
Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást borítókép
Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást

A munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást, a szakképzést, a diákokat olyan kompetenciákra és készségekre kell oktatni, amelyekkel a változó környezetben is meg tudják állni a helyüket - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

# Tájékoztatók