Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    11/17/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Új ágazattal egészült ki szakmai programsorozatunk

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK

2023. november 14-én az élelmiszeripar ágazatban tanító szakemberek a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában találkoztak, hogy az ágazatukat érintő legaktuálisabb témákban információkat kapjanak és megosszák egymással tapasztalataikat, jó gyakorlataikat. 

A szakmai fórum annak a programsorozatnak a része, amelyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében.

A résztvevők által hiánypótlónak minősített szakmai program iránt nagy volt az érdeklődés, 38 intézmény 65 szakembere vett részt az eseményen. 

A szakmai nap témáinak többsége az élelmiszeripari oktatásban használható digitális felületek alkalmazási lehetőségeinek bemutatása köré csoportosultak. A résztvevők az oktatásban jól felhasználható digitális tananyagtár lehetőségeinek kedvcsináló, gyakorlatias bemutatását nagy érdeklődéssel fogadták.  A játékos tanulás eszközeinek interaktív bemutatása, kipróbálása jól demonstrálta a gamifikáció motivációs szerepét is. A tehetséggondozás, a szakmai versenyekre való felkészítés talán az egyik legösztönzőbb része a szakképzésben végzett munkának. A program résztvevői betekintést kaphattak a gdanski Euroskills verseny élményeiről, a magyar csapat, köztük az Élelmiszeripar ágazatot képviselő versenyző sikeréről. További információk a magyar csapatok gdanski eredményeiről itt olvashatóak.

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok borítókép
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok

Az országban egyedülálló módon a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum diákjai létrehozták az iskola első startup vállalkozását

# Iskolai kezdeményezések
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók
Fejlesztések Békéscsabán borítókép
Fejlesztések Békéscsabán

A Légi és Gépipari Képzőközpont 1,7 milliárd forintból újulhat meg

# Fejlesztések