Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    12/14/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

„Utat kell találni minden tanulóhoz”

Fa- és bútoripari ágazati szakmai napot tartott az IKK

December 12-én, nagy érdeklődés mellett zajlott le a Fa- és bútoripar ágazat ötödik szakmai napja. A felülvizsgált Szakképzés 4.0 stratégia és a kapcsolódó Cselekvési tervben megfogalmazott hangsúlyos területek egyikére is reflektálva a szakmai nap a tanulási nehézségek, tanulási zavarok kapcsán felmerült problémákra kereste a válaszokat. A szakmai nap előkészítése során a szervezők kérdőíves vizsgálattal mérték fel a faiparban oktatók által beazonosított legjellemzőbb tanulási problémákat, így az előadások a lehetőségekhez mérten ezekre a helyzetekre próbáltak meg gyakorlatias válaszokat keresni. A résztvevők megismerkedhettek a tanulási zavarok és nehézségek megjelenési formáival a hétköznapi oktatási helyzetekben, elmélyülhettek a korcsoport speciális problémáiban gyógypedagógus és iskolapszichológus szakértők segítségével. A gyakorló szakemberek számára nagyon inspiráló volt a jó gyakorlatként bemutatott Handler-módszer, mely intézményi szinten és szervezetten kíséri a tanulásban elakadó diákokat, és bővíthették eszköztárukat a bemutatott korszerű óraszervezési, módszertani ötletekkel. Az iskolavezetés diagnosztikai módszerei és beavatkozási lehetőségei a tanulási nehézségek, zavarok esetén egy más nézőpontból is megvilágították a témát. A Képzési és kimeneti követelmények (KKK) frissítése kapcsán kialakult szakmai diskurzus és kötetlen beszélgetés zárta a szakmai napot.

Ebben az évben a Fa- és bútoripar ágazat pilot szakmai napjai 57 intézmény közel 150 oktatóját érték el és inspirálták előadásaikkal. A szervezők és a támogató szakértők korántsem fogytak ki az izgalmas témákból, jövőre folytatják a megkezdett munkát!

 

Forrás: IKK Zrt.

 


Érdekes lehet számodra

Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok borítókép
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok

Az országban egyedülálló módon a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum diákjai létrehozták az iskola első startup vállalkozását

# Iskolai kezdeményezések
Szakmai nap a közlekedés és szállítmányozás ágazatban borítókép
Szakmai nap a közlekedés és szállítmányozás ágazatban

Új ágazatban indított szakmai napokat az IKK Zrt.

# Tájékoztatók
Éld bele magad!  borítókép
Éld bele magad!

Nyári tábor Baján

# Tájékoztatók