Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    7/23/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

7 hét - 7 ötlet

Posztsorozat a digitális kompetenciák fejlesztéséhez.

Az új tanévkezdés előtt „7 hét - 7 ötlet” néven posztsorozatot indítottunk, hogy segítsük a pedagógusokat digitális kompetenciáik fejlesztésében. Hetente bemutatunk egy-egy hasznos alkalmazást. Ezek az applikációk nemcsak a nyári szünet alatt, de az év során is hasznos eszközök lehetnek a tananyagfejlesztés, a diákok motiválása és az oktatás hatékonyságának növelése terén.

A programsorozat első hetében egy kreativitást segítő alkalmazást ismerhettük meg. Ez az eszköz tökéletes a digitális kreativitás fejlesztésére, hiszen segítségével könnyedén készíthetünk látványos prezentációkat, posztereket, infografikákat és egyéb vizuális tartalmakat. Ezekkel az anyagokkal színesebbé és érdekesebbé tehetjük a tanórákat, így növelve a diákok figyelmét és motivációját.

A második héten egy weboldal ajánlása következett, amely korosztálytól függetlenül segíti a kódolás alapjainak elsajátítását, lépésről lépésre követhető, kész tananyagokkal. A kódolás nemcsak az algoritmikus gondolkodást fejleszti, de alapot nyújt a problémamegoldás és a kritikus gondolkodás terén is, akárcsak az olvasás, írás vagy a matematika.

A "7 hét - 7 ötlet" sorozat keretében hétről hétre újabb, az oktatást segítő tartalmakkal bővül Facebook oldalunk. Érdemes követni oldalunkat naprakész információkért és hasznos ötletekért!

Az IKK elkötelezett a pedagógusok támogatásában, hogy közösen tegyük még hatékonyabbá és színesebbé az oktatást a digitális világban.

Forrás: IKK Nonprofit Zrt.

Kép: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban borítókép
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban

Idén, július első hetében rendeztük meg negyedik alkalommal a Váci Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a nyári napközis Pályaorientációs tábort.

# Rendezvények
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók
A szakképzés integrálása az eTwinning programba borítókép
A szakképzés integrálása az eTwinning programba

A szakmai oktatás az eTwinning program egyik fő prioritása.

# Tájékoztatók