Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #ReferNet

    6/5/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

A készségek európai éve online zárórendezvény a sajtó és a média számára

A készségek európai évének végéhez közeledve az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (Cedefop) 2024. május 31-én különleges online eseményt szervezett a sajtó és a média számára

A rendezvény célja az volt, hogy reflektáljon a készségek fontosságára Európa versenyképessége és rezilienciája szempontjából, valamint arra, hogy a kampány milyen hatást gyakorol a tudatosság növelésére, illetve olyan kulcsfontosságú információk és adatok átadására, amelyek a szakképzést és a készségeket az EU napirendjének élén tarthatják. 

Jürgen Siebel, a Cedefop ügyvezető igazgatója és Mara Brugia, a Cedefop igazgatóhelyettese fogadta a sajtó és a média képviselőinek kérdéseit, kitérve a kampány hatására és a közzétett források gazdagságára (beleértve a Skills-OVATE-t, a készségekkel kapcsolatos információgyűjtést, a készség-előrejelzést és a készségek összehangolását). Ezen kívül történeteket osztottak meg arról, hogy az európai készségforradalom hogyan gyorsítja fel a méltányos és inkluzív zöld és digitális átállást. 

Az eseményről készített felvétel ITT érhető el. 

Forrás: Cedefop

Képillusztráció: Cedefop


Érdekes lehet számodra

7 hét - 7 ötlet borítókép
7 hét - 7 ötlet

Posztsorozat a digitális kompetenciák fejlesztéséhez.

# Tájékoztatók
Programkövetelmények törlése borítókép
Programkövetelmények törlése

A mérlegképes könyvelői, az adótanácsadói és az okleveles adószakértői szabályozott szakmák hatósági képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 607/2023. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a fenti képesítések megszerzésére hatósági képzés és -vizsgáztatás került bevezetésre 2024. július 1-jétől.

# Tájékoztatók
Transzverzális készségek fejlesztése borítókép
Transzverzális készségek fejlesztése

A Modern Iskola oktatási szakportál legutóbbi vendége Marton József, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium felnőttképzési vezetője, Tempus Közalapítvány NVET szakértője.

# Tájékoztatók