Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Koronavírus

    8/23/2020


    2 perc olvasási idő


    Címkék

    szakképzés
    ágazat
    járvány

Ágazati ajánlás a 2020/2021-es szakképzési tanév megkezdéséhez

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ágazati ajánlást tett közzé a szakképzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez

Az ajánlás célja, hogy egységes útmutatásként szolgáljon hazánk valamennyi szakképző intézménye számára a 2020/2021-es tanév megkezdéséhez, illetve lebonyolításához, a szakképzésben részt vevő személyek biztonságát, a szakképzés folyamatosságának és az intézményi működés stabilitásának garantálását, valamint a koronavírus világjárvány tovább terjedésének megelőzését szem előtt tartva.

Az ajánlás szerint minden szakképző intézménynek és szakképzési centrumnak rendelkeznie kell a járványügyi készültséget kezelő intézményi intézkedési tervvel, amelyek folyamatos aktualizálása – szükség esetén az intézményen belüli eltérő járványügyi helyzetet is figyelembe véve – kiemelt jelentőségű. A frissített ajánlás az Innovatív Képzéstámogató Központ honlapjának főoldalán található kiemelt információ alatt érhető el.

A szakképzésben tanulók esetében ezen felül értelemszerűen alkalmazandó a nem magyar állampolgárságú hallgatók és felsőoktatásban foglalkoztatottak Magyarországra történő beutazásának és egészségügyi vizsgálatának speciális szabályairól szóló eljárásrend is.

Forrás: ITM kommunikáció

Kép: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Minden magyar érettségi azonos értékű borítókép
Minden magyar érettségi azonos értékű

A bizonyítványok az uniós elvárásoknak is megfelelnek

# Tájékoztatók
Iskolafejlesztések kezdődnek borítókép
Iskolafejlesztések kezdődnek

Harmincegy szakképző intézmény újulhat meg, vagy bővülhet új eszközökkel

# Tájékoztatók
Megújul a váci Király Endre Technikum borítókép
Megújul a váci Király Endre Technikum

Nagyszabású beruházás kezdődik a Váci Szakképzési Centrum (VSZC) területén, 5,9 milliárd forintból jön létre egy korszerű, 3500 négyzetméteres, több funkciós épület.

# Tájékoztatók