Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/5/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

    pályázat
    ösztöndíj
    oktatás

Apáczai ösztöndíjprogram projekthír

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a GINOP-6.2.9. kiemelt projekt megvalósításában ismét meghirdeti az „Apáczai ösztöndíjprogram – támogatás pályázat útján” pályázatát a 2022/23. tanévre.

Az Apáczai ösztöndíjprogram 2021/22. tanév 2. félévében megvalósult első pályázati időszakának sikerét jelzi, hogy csaknem 3.500 tanuló részesült már támogatásban, közel 450 millió forint összegben.

Az új támogatási időszakra vonatkozóan a pályázatok benyújtásának feltételeiről a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal nive.hu honlapján és az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. ikk.hu honlapon közzétett „Pályázati kiírás és szabályzat” nyújt részletes tájékoztatást.

A pályázat benyújtására nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező, szakképző iskola, illetve technikum 9., 10. és 11. évfolyamának tanulói jogosultak.

A rászorultsági helyzet és jó tanulmányi eredmény alapján jogosult tanulók 2022. szeptember 12-től szeptember 25-ig, a KRÉTA rendszer elektronikus pályázati felületén nyújthatják be pályázatukat. 

A havonta nyújtható tanulói támogatás összege a tanulmányi eredménnyel arányosan meghatározott. Az anyagi ösztönzés mellett - mentorok bevonásával - tehetséggondozó támogatást is biztosít a projekt a támogatási időszak teljes időtartamában.

A pályázati lehetőséget az „Ösztönzőrendszer kialakítása a szakképzésben – Apáczai ösztöndíjprogram” című, GINOP-6.2.9-VEKOP-20-2021-00001 azonosítószámú kiemelt projekt biztosítja.

A pályázat forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Forrás: NSZFH

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Több mint 300 résztvevő az első Dunakanyari nyári diákmunka börzén borítókép
Több mint 300 résztvevő az első Dunakanyari nyári diákmunka börzén

Nagy sikert aratott a Piarista Kilátó Központ és az ELTE-Trenkwalder Iskolaszövetkezet közös rendezvénye

# Rendezvények
7 hét - 7 ötlet borítókép
7 hét - 7 ötlet

Posztsorozat a digitális kompetenciák fejlesztéséhez.

# Tájékoztatók
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban borítókép
Pályaorientációs tábor a Váci Szakképzési Centrumban

Idén, július első hetében rendeztük meg negyedik alkalommal a Váci Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében a nyári napközis Pályaorientációs tábort.

# Rendezvények