Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    6/4/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Beszámoló az Egyéni Tanulási Számla záró konferenciájáról

Közös konferenciával zárult a HUN-ILA projekt és a Készségek Európai Éve Magyarországon

2024. május 14-én került sor az „Egyéni Tanulási Számla rendszerének kialakítása és megvalósítása Magyarországon (HUN-ILA)” című projekt és a Készségek Európai Éve közös záró konferenciájára a Kulturális és Innovációs Minisztérium szervezésében. A rendezvényt Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkár, Raluca Painter, a DG Reform munkaerőpiaci, oktatási, egészségügyi és szociális szolgáltatásokkal foglalkozó osztályvezetője és Giancarlo Dente, a projekt vezetője nyitották meg köszöntőikkel. A 2023. január és 2024. május között a Technikai Támogatási Eszköz (TSI) keretében megvalósult projekt előzményeit, az egyéni tanulási számla magyarországi bevezetésének szükségességét alátámasztó tényezőket, a szakértői tapasztalatokat és a projekt eredményeként megfogalmazott javaslatokat a Kulturális és Innovációs Minisztérium felnőttképzési szakterülete és a HUN-ILA projekt szakértői csapata ismertette.

 

A rendezvényről és a projekt tartalmáról, valamint eredményeiről itt olvashatnak bővebben.

 

Forrás: erasmusplusz.hu

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Hankó Balázs váltja Csák Jánost borítókép
Hankó Balázs váltja Csák Jánost

Új miniszter vezeti a szakképzés területét is felügyelő tárcát

# Tájékoztatók
Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon  borítókép
Vegyipar ágazati szakmai nap Szolnokon

Április 30-án a Szolnoki SZC Pálfy – Vízügyi Technikum adott otthont a harmadik vegyipar ágazati szakmai napnak, mely annak a programsorozatnak a része melyet a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében szervez az IKK Zrt.

# Tájékoztatók
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek borítókép
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek

A Modern Iskola oktatási szakportál áprilisban indult sorozatának célja az, hogy az olvasók betekintést nyerjenek az oktatás különböző színterein dolgozó kollégák munkájába.

# Tájékoztatók