Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #ReferNet

    1/17/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Cedefop online rendezvény: Zöldítés a szakképzésben

2024. január 25-én 14 órától kerül megrendezésre a Cedefop online rendezvénye, amelynek témája a "zöldebb" gondolkodásmód felé történő elmozdulás a szakképzésben. A webinárium nyelve angol.

Minden munkavállalónak és tanulónak képzésre, továbbképzésre vagy átképzésre van szüksége, hogy elsajátíthassák a zöld átálláshoz szükséges készségeket, amelyeket a munkakör- és feladatprofilok megváltoztatása megkövetel. A Cedefop kutatást végzett a témában, amely kiemeli azokat a foglalkozásokat és tanulói csoportokat, amelyeknek elsőbbséget kell élvezniük a zöld átálláshoz szükséges készségek fejlesztésében. A szakképzés elengedhetetlen ahhoz, hogy az uniós munkavállalókat és tanulókat felvértezze a megfelelő készségekkel, valamint támogassa a "zöldebb" gondolkodásmód felé történő elmozdulást. De hogyan válhat a szakképzés "zöldebbé", hogy hozzájárulhasson a zöld gazdaság alakításához és fejlesztéséhez? Mit kell megváltoztatni a szakképzési tantervekben és programokban a gyakorlatban, hogy tükrözzék a zöld átállással járó készségigényeket? Milyen gyakorlati eszközökkel lehetne a szakképzést jobban összehangolni és támogatni a készségek jelenleg zajló forradalmával?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. 

A Cedefop meghívja a szakképzési intézmények képviselőit, a készségökoszisztéma érdekelt feleit és az uniós tagállamok és azon kívüli politikai döntéshozók képviselőit a készségek 7. európai évének virtuális összejövetelére. A rendezvény lehetővé teszi a szakképzésben érdekelt felek számára, hogy feltárják, hogyan változtatja meg a zöldítés a szakképzési programok tartalmát és megvalósítását, és milyen gyakorlati lépéseket tehetnek a szakképzés szereplői annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a zöld uniós szakpolitikai menetrendhez. Inspiráló gyakorlatokat mutatnak be annak szemléltetésére, hogyan lehet a szakpolitikai törekvésektől a gyakorlati cselekvés felé elmozdulni.

A rendezvényre regisztrációja, valamint a részletes programja elérhető ITT

REGISZTRÁCIÓ

 Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Szakmai nap a közlekedés és szállítmányozás ágazatban borítókép
Szakmai nap a közlekedés és szállítmányozás ágazatban

Új ágazatban indított szakmai napokat az IKK Zrt.

# Tájékoztatók
Transzverzális készségek fejlesztése borítókép
Transzverzális készségek fejlesztése

A Modern Iskola oktatási szakportál legutóbbi vendége Marton József, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium felnőttképzési vezetője, Tempus Közalapítvány NVET szakértője.

# Tájékoztatók
Nemzeti tanévnyitó  borítókép
Nemzeti tanévnyitó

Idén az újonnan épült Dunakeszi Diáknegyed adott otthont az eseménynek.

# Tájékoztatók