Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    12/5/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Digitális fejlesztések a szakképzésben

Számítógépeket kapnak a BMSZC informatikai technikumai

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum saját forrásból fejleszti informatikai iskoláiknak eszközparkját. Hamarosan minden érintett technikum modern, az informatikai ágazat színvonalas oktatásához szükséges számítógéppel gazdagodik. 

A fejlesztés részeként mintegy 264 korszerű számítógép és a hozzájuk tartozó monitor, egér és billentyűzet kerül kiszállításra a BMSZC iskoláiba.

 

Az informatikai fejlesztések egyre nagyobb szerepet kapnak a szakképzés teljes területén, hiszen idén már minden szakma esetében a papíralapú vizsgákat felváltotta az elektronikus számonkérés.

Októberben 130 szakmában összesen 6655-en tettek vizsgát az ország egész területén, ebből 6223-an már digitális formában.  Emellett egyre bővül az oktatók és a diákok számára ingyenesen elérhető digitális tananyagok száma is, amelyek szemléletessé és könnyebben befogadhatóvá teszik az elméleti és gyakorlati oktatást.

 

Forrás: BMSZC/IKK

Kép: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Kreatív ágazati szakmai nap borítókép
Kreatív ágazati szakmai nap

A szakképzés legfiatalabb ágazatában is elindultak a szakmai rendezvények

# Tájékoztatók
Tanműhelyfejlesztés Egerben borítókép
Tanműhelyfejlesztés Egerben

Bemutatták az egri technikum alternatív járműhajtási oktatólaborját

# Tájékoztatók
Újabb kiemelt projektek indultak  borítókép
Újabb kiemelt projektek indultak

A 2021-27 Széchenyi Terv Plusz programon belül a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz keretében 2024-ben további 4 új kiemelt projekt indult a digitális kompetenciafejlesztés, a munkaerőpiaci esélyek javítása, az egész életen át tartó tanulás, a társadalmi mobilitás és integráció lehetőségeinek bővítésére.

# Projektek