Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    3/22/2023


    4 perc olvasási idő


    Címkék

DUIHK Szakképzési Díj

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elismerésében részesülhettek magyar szakképzési kezdeményezések.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) március 21-én immáron tizedik alkalommal méltatta a hazai szakképzésben megvalósított kezdeményezéseket Szakképzési Díjjal. Az elismeréseket három kategóriában ítélték oda szakképző intézményeknek és vállalatoknak.

A DUIHK Szakképzési Díjat 2013-ban alapították a magyarországi gyakorlatorientált szakképzés továbbfejlesztése érdekében végzett kiemelkedő kezdeményezések elismerésére és népszerűsítésére.

Az idei versenyben rekordszámú, összesen 51 szervezet nyújtott be pályázatot három nevezési kategóriában.

A héttagú szakértői zsűri döntése alapján idén a következő szervezetek vehették át az elismeréseket az alábbi kategóriákban:

 

Motiváció kategória: 

 

Miskolci Szakképzési Centrum – Szakképzési információs pont indítása – „A hely, ahol segítünk a karriertervezésben!”

 

Miskolc sétálóutcáján indítottak el egy mindenki számára nyitott szakképzési információs pontot. Itt nemcsak a pályaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik kaphatnak személyre szabott tanácsadást, hanem a felnőttkori szakmatanulásban, pályakorrekcióban gondolkodó felnőttek is. A diákok számára az egyéni tanácsadás mellett csoportos, élményalapú karriertervező programok is elérhetők.

 

Kooperáció kategória: 

 

MOL Petrolkémia Zrt., Tiszaújváros – „A fejlődéshez a tudást helyezzük a jövőbe!”

 

A MOL Petrolkémiánál stratégiai szerepet szánnak az utánpótlásképzésnek. A vállalat fő alappillére a munkavállalói elégedettség, melynek fő mozgatórugója a képzés. A gyakorlattal összekapcsolt tudásanyag átadására minél fiatalabb korban lehetőséget adnak a tanulóknak, így a fiatalok még a középiskolai éveik alatt tanulhatják meg választott szakmájuk mesterfogásait tapasztalt vállalati szakemberektől.

 

Innováció kategória:

 

Festo-AM Kft., Budapest – Duális tanulók tudás- és szemléletformálása az ipari termelés fenntarthatóságáért

 

A Festo duális képzése oktatással és a „fenntarthatósági projekt” meghirdetésével azt a tudatosságot kívánta kialakítani és erősíteni, hogy a műszaki környezetben folyamatosan találhatunk megoldásokat, amivel a természeti környezet fenntarthatóságáért tenni tud a jövő szakember generációja. A projekt különlegessége abban rejlett, hogy alkotó cselekvésben megvalósuló kreativitással integrálta a körforgásos és erőforrás kímélő termelést, valamint az automatizációt a fenntarthatóság érdekében.

 

Különdíj kategória

 

Praktiker Kft., Budapest – Who am I? – The office – pályaorientációs tanácsadás társasjátékkal

 

A Praktiker Kft. saját maga által fejlesztett pályaorientációs társasjátékkal mutatja be a tanulói számára, hogy milyen továbbtanulási vagy elhelyezkedési lehetőségeik vannak a szervezeten belül. A társasjáték elsődleges célcsoportja az a 16-20 éves korosztály, akik a társaságnál duális képzésen vettek és vesznek részt.

 

A díjakat Achim Weinstock, a DUIHK szakképzésért felelős alelnöke, Barbara Zollmann, a DUIHK ügyvezető igazgatója, valamint Hankó Balázs felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért, felnőttképzésért felelős államtitkár adták át.

 

Forrás: DUIHK/KIM/IKK

Fotó: DUIHK/Kiss Csanád

 


Érdekes lehet számodra

Megérkeztek a központi írásbeli eredményei borítókép
Megérkeztek a központi írásbeli eredményei

Az Oktatási Hivatal február 9-én hozta nyilvánosságra az idei központi írásbeli felvételi eredményeit.

# Tájékoztatók
Apáczai ösztöndíj pályázat 2024. január 11-től borítókép
Apáczai ösztöndíj pályázat 2024. január 11-től

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a GINOP Plusz-5.3.1-23-2023-00001 kiemelt projekt keretében ismét meghirdeti az „Apáczai ösztöndíjprogram” pályázatát a 2023/2024. tanév II. félévére.

# Tájékoztatók
Óvodai nevelő szakma  borítókép
Óvodai nevelő szakma

Elérhetők az új szakma képzési és kimeneti követelményei

# Tájékoztatók