Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/4/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Élmény és tapasztalás a műszaki szakképzésben

Műszaki ágazatokban oktatók szakmai találkozója

Nagy érdeklődés mellett, közel 200 szakember részvételével tartotta meg az IKK Zrt. a műszaki ágazatokban oktató szakemberek számára szervezett szakmai napjait, debreceni és budapesti helyszíneken.  

A szakmai programon olyan fontos témákról volt szó, mint a projektvizsgára való felkészítés, a portfólió dokumentumok összeállítása, a digitális tananyagok használata, és a felnőttképzés jó gyakorlatai. A szakmai találkozó lehetőséget adott a területet érintő aktuális szakmai információk átadására, megvitatására és az elmúlt tanév tapasztalatainak összegzésére is.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a mai fiatalok számára különösen fontos az élmény és tapasztalás a képzés során, amelyet a projektpedagógia módszerének tudatos alkalmazásával meg lehet valósítani. 

A szakmai fórum annak a programsorozatnak a része, amelyet az IKK Zrt. szervez a szakmai oktatás módszertani megújításának támogatása érdekében. 

 


Érdekes lehet számodra

Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást borítókép
Pölöskei Gáborné: a munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást

A munkaerőpiaci elvárásokhoz kell igazítani az oktatást, a szakképzést, a diákokat olyan kompetenciákra és készségekre kell oktatni, amelyekkel a változó környezetben is meg tudják állni a helyüket - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

# Tájékoztatók
2023 World Robot Olympiad Világdöntő Panama – TOP20-ban a magyar csapatok borítókép
2023 World Robot Olympiad Világdöntő Panama – TOP20-ban a magyar csapatok

Lezárult a 2023-as World Robot Olympiad Világdöntő. A Panamai Köztársaságban megrendezett nemzetközi eseményen a robotika verseny legjobbjai, több mint 400 csapat mérettette meg magát, Közép-Amerika legdélibb államában. Hazánkat 5 csapat képviselte idén, három korosztályban és három kategóriában.

# Tájékoztatók
First Global Challenge borítókép
First Global Challenge

Nemzetközi robotikai csapatverseny

# Tájékoztatók