Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    2/28/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Élni a lehetőséggel

Oktatás ágazati szakmai napot tartott az IKK

A szakmai eseményen a 2024/25-ös tanévre Óvodai nevelő okleveles technikusképzést hirdetett technikumok szakemberei a képzés sikeres indításához kaptak módszertani támogatást. 

Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket, és kifejezte elismerését, örömét, hogy az intézmények elhivatottan, elkötelezetten vállalják az új szakma gyakorlatorientált képzésének megvalósítását. Kiemelte, hogy a képzésnek helyt adó technikumoknak az is céljuk, hogy a felsőoktatás előszobái legyenek. 

Hudacsek Lászlóné, az IKK Zrt. szakmai igazgatója az okleveles technikusképzés sajátosságait és a képzés népszerűségét mutatta be. Ő is hangsúlyozta, hogy az Óvodai nevelő képzés eredményes, színvonalas megvalósításának kulcsa nagyban múlik az oktatók felkészültségén. Ehhez kíván segítséget nyújtani az IKK Zrt. Szakmai Igazgatósága.   

A Módszertani Iroda koordinálásával működő oktatás ágazati munkacsoport szakemberei rámutattak az ágazati alapoktatás szerkezetével, felépítésével, tartalmával kapcsolatos kulcskérdésekre. Ismertették az ágazati alapoktatás és vizsga részleteit, a szakmai oktatás ajánlott elemeit, a kapcsolódó tantárgyak ajánlott szakmai tartalmát, és a gyakorlati képzés, valamint a szakmai vizsga elemeit. 

A szakmai nap zárásaként kialakuló szakmai diskurzus ezúttal is visszaigazolta, hogy a szakmai napokon részt vevő szakemberek milyen nyitottan, a szakmai fejlődés igényével vesznek részt szakmai fórumokon, kihasználva a lehetőséget az együtt gondolkodásra és az egymástól tanulásra. 

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Karitatív szakképzés borítókép
Karitatív szakképzés

Iskolát festenek szakképzésben tanulók gyakorlati oktatás keretében

# Tájékoztatók
OECD jelentés  borítókép
OECD jelentés

Gyakorlatorientáltabb a magyar szakképzés az OECD átlaghoz képest.

# Tájékoztatók
Miniszteri elismerés borítókép
Miniszteri elismerés

A nemzeti ünnep alkalmával elismerésben részesültek a szakképzésben dolgozók

# Tájékoztatók