Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/4/2024


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás

Közös szakmai napot tartott az IKK Zrt. és a Piarista Kilátó Központ

Sikeres szakmai konferenciát tartott az IKK Zrt. Szakmai Igazgatósága és a Piarista Kilátó Központ 2024. március 27-én Vácott. Az „Esélyegyenlőség – Társadalmi Felzárkózás – Szakmaszerzés” címmel megszervezett konzultáción az ország számos pontjáról jöttek el a szakképzési centrumok vezetői és az esélyegyenőség kérdésével foglalkozó munkatársai. A találkozó azt célozta, hogy a résztvevők megosszák eddigi tapasztalataikat, új felvetésekkel éljenek, valamint megismerjenek olyan új kezdeményezéseket, amelyek a jövőben segíthetik, hogy a sérülékeny csoportokba tartozó diákok eredményesen vegyenek részt a hazai szakképzésben. A szakmai nap során a közel 80 résztvevő megismerkedhetett a Piarista Kilátó Központ roma lányokat segítő programjával, a rugalmas tanulási utak csoportba tartozó programok legutóbbi eredményeivel és tendenciáival, egy újszerű, a tanulás és az iskolai sikeresség általános céljait segíteni képes tanulást támogató fejlesztési kezdeményezéssel, a hátrányos helyzetű fiatalok jelenlegi helyzetével, valamint olyan jó gyakorlatokkal, illetve szempontokkal és körülményekkel, amelyek segíthetik vagy éppen hátráltatják a sikeres szakmaszerzést.

A szakmai nap a résztvevők szerint jól szolgálta azt a célt, hogy az újszerű megközelítések folyamatosan és egyre szélesebb körben jelenjenek meg a hazai szakképzésben annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű, vagy a társadalmi felzárkózásban bármilyen formában érintett diákok a jövőben minden korábbinál nagyobb eséllyel juthassanak el a szakképzettségig, majd pedig a munkaerőpiacra.

 

 

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.

 


Érdekes lehet számodra

Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára borítókép
Fenntarthatósági Témahét Önkéntes Program – Iskolák számára

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt (2024. április 22-26.) a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek és fogadószervezetek is támogatják a pedagógusok munkáját.

# Felhívások
Fenntarthatósági Témahét 2024 borítókép
Fenntarthatósági Témahét 2024

Önkéntes program

# Felhívások
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt. borítókép
Új ágazatban indít szakmai napokat az IKK Zrt.

Sport ágazati szakmai nap a Győri SZC Sport és Kreatív Technikumban

# Tájékoztatók