Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/5/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Fa-és bútoripar ágazat tanévnyitó szakmai nap

A közös hagyományok összetartják a „fásokat”

Winkler Andrásnak, a Soproni Egyetem nemrég elhunyt rector emeritusa emlékének ajánlották a Fa-és bútoripar ágazatban oktató szakemberek negyedik ágazati szakmai napjukat, melynek Csongrád városa adott otthont a Városi Galériában. A megható megemlékezés és a faiparos himnusz közös eléneklése jól érzékeltette azt az összetartozást, ami a fa-és bútoripari szakembereket jellemzi.

A szakmai programon olyan fontos témákról volt szó, mint a szakképzés szabályozásának finomhangolása, a duális képzést érintő változások, a technikumi érettségik szervezésének néhány fontos szempontja, a portfólió dokumentumok összeállítása és a munkabiztonság.

A délutáni panelbeszélgetés alkalmat adott a 34 szakképző intézményből érkező 78 szakember számára a szakmai eszmecserére, a felvetett gondolatok, és kérdések megvitatására. 

Bedő Tamás, Csongrád város polgármestere köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy egy ilyen fontos, országos rendezvényt Csongrádon szervezett meg az IKK Zrt. 

 

Forrás: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Szakképzésből a felsőoktatásba borítókép
Szakképzésből a felsőoktatásba

Szakképzésből a felsőoktatásba

# Tájékoztatók
Új, innovatív megoldások a felnőttképzésben borítókép
Új, innovatív megoldások a felnőttképzésben

Magyarországon új lehetőségek nyílnak a felnőttképzések terén a mikrotanúsítványok és az egyéni tanulási számlák bevezetésével. Az Európai Uniós kezdeményezés célja, hogy a gyorsan változó munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelően rugalmasabbá és szélesebb körben elérhetővé tegye a felnőttképzéseket.

# Tájékoztatók
Tanév rendje borítókép
Tanév rendje

A szakképzés sajátosságaihoz igazodnak a jövőben a tanévek.

# Tájékoztatók