Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    5/17/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Felnőttképzők tájékoztatási kötelezettsége

Tájékoztató a képzésben részt vevők érdekeinek védelmét szolgáló jogszabályi előírásokról

Tájékoztatót adott ki a szaktárca a felnőttképzési törvény 2023. január 1-jén hatályba lépett, a képzésben részt vevők érdekeinek védelmét szolgáló rendelkezéseiről. Az új rendelkezések a felnőttképzők tájékoztatási kötelezettségét szabályozzák a hirdetéseik és írásbeli vagy szóbeli tájékoztatóik tartalmára vonatkozóan. 

A szabályozás a felnőttképzésben és a többi képzési rendszerben használatos elnevezések, tevékenységek elhatárolását szolgálja, segítséget nyújt az érdeklődők számára, hogy a képzésben történő részvételre csak a képzés tartalmának, a képzéssel megszerezhető ismeretanyagnak, a képzés elvégzésével betölthető tevékenység, munkakör megfelelő ismeretében kerüljön sor.

Az érintett rendelkezések - a jogalkotó célja szerint - azt kívánják megakadályozni, hogy a képzés iránt érdeklődőben téves képzet támadjon a képzés elvégzésének hasznosítását/hasznosulását illetően.

 

A tájékoztató itt érhető el.

 

Forrás: KIM

Fotó: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Töretlen a szakképzés népszerűsége borítókép
Töretlen a szakképzés népszerűsége

A technikum a legnépszerűbb iskolatípus a nyolcadik osztály után

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét 2024 borítókép
Fenntarthatósági Témahét 2024

Önkéntes program

# Felhívások
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése borítókép
Digitális Témahét 2024: Digitális írástudás fejlesztése

A Belügyminisztérium kezdeményezésére és támogatásával, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációjával, 2024. április 8-12. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Digitális Témahét az oktatási intézményekben.

# Felhívások