Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    5/17/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Felnőttképzők tájékoztatási kötelezettsége

Tájékoztató a képzésben részt vevők érdekeinek védelmét szolgáló jogszabályi előírásokról

Tájékoztatót adott ki a szaktárca a felnőttképzési törvény 2023. január 1-jén hatályba lépett, a képzésben részt vevők érdekeinek védelmét szolgáló rendelkezéseiről. Az új rendelkezések a felnőttképzők tájékoztatási kötelezettségét szabályozzák a hirdetéseik és írásbeli vagy szóbeli tájékoztatóik tartalmára vonatkozóan. 

A szabályozás a felnőttképzésben és a többi képzési rendszerben használatos elnevezések, tevékenységek elhatárolását szolgálja, segítséget nyújt az érdeklődők számára, hogy a képzésben történő részvételre csak a képzés tartalmának, a képzéssel megszerezhető ismeretanyagnak, a képzés elvégzésével betölthető tevékenység, munkakör megfelelő ismeretében kerüljön sor.

Az érintett rendelkezések - a jogalkotó célja szerint - azt kívánják megakadályozni, hogy a képzés iránt érdeklődőben téves képzet támadjon a képzés elvégzésének hasznosítását/hasznosulását illetően.

 

A tájékoztató itt érhető el.

 

Forrás: KIM

Fotó: Shutterstock

 


Érdekes lehet számodra

Nyelvvizsga előírás törlése borítókép
Nyelvvizsga előírás törlése

Fogtechnikus és Turisztikai technikus szakmákat érintő módosítás

# Tájékoztatók
A második európai készség- és munkahelyi felmérés újabb eredményei borítókép
A második európai készség- és munkahelyi felmérés újabb eredményei

2023 a készségek európai éve, ami a várakozások szerint friss lendületet fog adni a versenyképesség javítása és a munkaerőpiaci részvétel növelése terén. A Skillset and match podcast 15. epizódja a Cedefop második európai készség- és munkahelyfelmérésének (2nd European skills and jobs survey, ESJS2) eredményeit vizsgálja.

# Tájékoztatók
Kerülj képbe! – Év felfedezettje díjátadó borítókép
Kerülj képbe! – Év felfedezettje díjátadó

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Startup Campus közös együttműködésével valósult meg a „Kerülj képbe! – Év Felfedezettje” pályázat díjátadó záróeseménye

# Tájékoztatók