Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    10/10/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Hello Szakma

Negyedik alkalommal rendezték meg a Hello Szakma pályaválasztási kiállítást Debrecenben

Sikernek nevezte a szakképzés átalakítását a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) szervezésében megvalósult 4. debreceni Hello Szakma - Út a jövőbe - pályaorientációs, karriertámogató, és tájékoztató kiállításon hétfőn a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára. A kétnapos rendezvény megnyitóján Pölöskei Gáborné kiemelte, hogy a szakképzés átalakítása négy évvel ezelőtt kezdődött, akkor indultak el a technikumok, az öt- és hároméves szakképző iskolák. A számok azt mutatják, hogy többen jelentkeznek technikumokba, mint gimnáziumokba, ugyanis olyan erősen összekötötték a szakképzést az egyetemekkel, hogy ma már a technikumok a mérnökképzés előszobái - hangsúlyozta. Éppen ezért, a 13 ezer diákot számláló DSZC mind a 11 intézményét is bemutató kiállításon Pölöskei Gáborné ismertette, hogy fontos lenne, ha a jelentkező fiatalok megnéznék, hogy a technikumok milyen kapcsolati hálóval rendelkeznek az egyetemekkel, ugyanis jobb választások lehetnek egyes esetekben, mint a gimnáziumok. 

A pályaorientációs napokon a Nagyerdei Stadionban mintegy 80 standon több, mint 90 kiállító volt jelen. A hároméves szakképzésben olyan mesterségeket tanulhatnak a fiatalok, amelyekből nagyon jól meg lehet élni a piacon. A szakképzés azoknak is lehetőséget tud nyújtani - dobbantóprogramjával vagy műhelyiskoláival -, akik nem tudták befejezni az általános iskolát vagy hátrányos helyzetből érkeznek. A szakképzés karrierutat ajánl, hangsúlyozta Pölöskei Gáborné.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI


Érdekes lehet számodra

Programkövetelmények törlése borítókép
Programkövetelmények törlése

A mérlegképes könyvelői, az adótanácsadói és az okleveles adószakértői szabályozott szakmák hatósági képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 607/2023. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a fenti képesítések megszerzésére hatósági képzés és -vizsgáztatás került bevezetésre 2024. július 1-jétől.

# Tájékoztatók
Tudod milyen ágazatot, szakmát válassz?  borítókép
Tudod milyen ágazatot, szakmát válassz?

Szakértők segítségével bemutatjuk az egyes ágazatokat és a hozzájuk tartozó szakmákat

# Tájékoztatók
Indulnak az IKK webináriumai borítókép
Indulnak az IKK webináriumai

Az idei tanév első két webináriumán a mesterséges intelligenciával ismerkedhetnek az érdeklődők

# Tájékoztatók