Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    7/21/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Ismét kiállítható a felnőttképzésben az Europass-kiegészítő

Az iskolán kívüli képzések esetében ismét kiállítható az Europass bizonyítvány-kiegészítő. Az egységes Europass rendszerhez kapcsolódó bizonyítvány-kiegészítő európai szinten elfogadott, egységes formátuma lehetővé teszi, hogy a munkáltatók vagy az oktatási intézmények könnyen és gyorsan szerezzenek részletes információt az elvégzett szakmai képzés tartalmáról.

 Célja, hogy tárgyilagos információt adva hozzájáruljon a különböző országokban szerzett szakképesítések átláthatóságához és támogassa azok elismerését. Az Europass-kiegészítő az eredeti képesítő bizonyítvány tartalma mellett felsorolja a megszerzett készségeket, megmutatja azok nemzeti és nemzetközi szakmai és digitális szintjét, és a betölthető foglalkozások körét is.

Az Europass rendszer az Európai Unió kezdeményezése, amelynek célja a végzettségek, szakképzettségek és szakképesítések átláthatóságának és az állampolgárok Európán belüli mobilitásának támogatása. Az Europass dokumentumok Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá, megismerhetővé az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait.

Az Europass–kiegészítő dokumentumot a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal központi online rendszere biztosítja a vizsgaszervezők számára, de a bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgáztató intézmények bocsátják ki.

 

Forrás: IKK

Fotó: Shutterstock

 

 


Érdekes lehet számodra

Kiemelt projektek indultak borítókép
Kiemelt projektek indultak

Kiemelt projektek indultak a digitális kompetenciák, az oktatási, képzési rendszerek színvonalának fejlesztése, valamint a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

# Projektek
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében borítókép
Szakmai fórum a mentorálásról az inklúzió jegyében

A Váci Szakképzési Centrum (VSZC) és a Piarista Kilátó Központ közös szervezésében, hagyományteremtő céllal megrendezett programon több, mint 50 intézményvezető és mentortanár vett részt.

# Tájékoztatók
Fejlesztések Békéscsabán borítókép
Fejlesztések Békéscsabán

A Légi és Gépipari Képzőközpont 1,7 milliárd forintból újulhat meg

# Fejlesztések