Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    # Tájékoztatók

    2/3/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Ismét ülésezett a SZIT

Újabb, a szakképzést érintő stratégiai kérdésekről egyeztetett a Szakképzési Innovációs Tanács (SZIT) 2023. február 2-án, Budapesten.

A szakképzés legmagasabb szintű  fóruma elsősorban a rendszer finomhangolásának lehetőségeiről egyeztetett a mostani ülésén. 

A tagok áttekintették az intézményirányítás rendszerét, az oktatási és képzési struktúrát, a szakképzési ösztöndíjakat és támogatásokat, valamint a vizsgarendszerrel kapcsolatos kérdéseket. 

A SZIT résztvevői tájékoztatást kaptak aktuális ügyekről, így az oktatók megbecsülését jelentő idei 15 százalékos béremeléséről is.

Emellett napirenden volt a szakirányú oktatás és a felnőttképzés aktuális helyzete és fejlesztési lehetőségei, valamint a tagok döntöttek egy vizsgáztatást, vizsgaközpontok működését ellenőrző munkacsoport felállításáról is.

A 2018-ban megalakult tanács célja, hogy rendszeres fórumot biztosítson az érdemi párbeszédhez a kormányzat és a szakképzési rendszer meghatározó szereplői között. A SZIT tagjai a kormányzati oldal mellett a kamarák, nagyvállalatok, szakszervezetek, érdekképviseleti szervek, oktatási szervezetek, intézményfenntartók és tanulói képviseletek delegáltjai.

 

Forrás: KIM

Fotó: KIM


Érdekes lehet számodra

Elindultak az ágazati szakmai napok borítókép
Elindultak az ágazati szakmai napok

Módszertani támogatás a szakképző intézmények oktatóinak

# Tájékoztatók
Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen borítókép
Újabb érem a WorldSkills 2022 versenyen

Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott Salzburgban

# Tájékoztatók
Elindultak az IKK közösségi oldalai borítókép
Elindultak az IKK közösségi oldalai

Segítünk a szakmaválasztásban!

# Tájékoztatók