Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/26/2024


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Kreatív ágazati szakmai nap

A szakképzés legfiatalabb ágazatában is elindultak a szakmai rendezvények

Várakozáson felüli érdeklődés kísérte az első kreatív ágazati szakmai napot, melynek a Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikuma adott otthont. Az intézmény fogadóterei inspiráló környezetet biztosítottak a rendezvénynek, jól tükrözték azt a kreativitást támogató, ösztönző, alkotásra alkalmas oktatási környezetet, mely a kreatív ágazati oktatásban különösen fontos. 

A rendezvényre az egész ország területéről érkeztek az ágazat szerteágazó szakmáiban érintett szakemberek, 38 intézmény 94 szakembere vett részt az eseményen. 

A szakmai nap első része plenáris előadások keretében zajlott, és az ágazati oktatás legfontosabb kérdéseit járta körül, valamint átfogó információkat nyújtott az ágazatba tartozó szakmákról és az oktatott szakmák országos eloszlásáról.   

A program második részében a résztvevők szakmai szekciókon vettek részt, ahol moderált beszélgetés keretében megvitatták a kreatív ipari, a színház és hang és a vizuális alágazatokban felmerülő kérdéseiket, kihívásaikat főként az ágazati alapoktatás és az ágazati alapvizsga kérdéskörére fókuszálva. A további megbeszélésre váró területeket is összegezték, így körvonalazódott, hogy a következő szakmai nap keretében a duális képzés és a szakmai vizsgák kérdésköréről fog folyni a szakmai diskurzus. 

A találkozó a szakmai összefogásra koncentrálva zajlott, remek alkalmat teremtve az azonos szakmai területeken alkotó és oktató szakembereknek a kapcsolatteremtésre, tapasztalatok megosztására, egymás segítésére.   

 

Forrás: IKK Zrt.

Képillusztráció: IKK Zrt.


Érdekes lehet számodra

Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia borítókép
Egyéni Tanulási Számla és Készségek Európai Éve Záró konferencia

Egyéni Tanulási Számlák kialakítása és megvalósítása Magyarországon és Készségek Európai Éve közös Záró konferencia

# Rendezvények
Kiemelt projektek indultak borítókép
Kiemelt projektek indultak

Kiemelt projektek indultak a digitális kompetenciák, az oktatási, képzési rendszerek színvonalának fejlesztése, valamint a szakképzés versenyképességének növelése érdekében

# Projektek
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok borítókép
Startup vállalkozást alapítottak a zalaegerszegi Csányos diákok

Az országban egyedülálló módon a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikum diákjai létrehozták az iskola első startup vállalkozását