Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    4/14/2023


    2 perc olvasási idő


    Címkék

Kerülj képbe! – Év felfedezettje díjátadó

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Startup Campus közös együttműködésével valósult meg a „Kerülj képbe! – Év Felfedezettje” pályázat díjátadó záróeseménye

A pályázat a jövő szakembereinek tehetséggondozására szolgál, témája pedig az „Ipari forradalmak – Varrógéptől a Robotokig”, a korábbi ipari forradalmak meghatározó technikáit újraértelmező termék- és projektötletek. A divat-, design- és kreatívipari szakképzésben tanuló, nappali tagozatos pályázóknak ebben a témában kellett elkészíteniük alkotásaikat. 
A csapatok szakmai segítségére és hiteles példamutatására tehetséges mentorok vállalkoztak, akik a különböző kreatív ágazatok különféle területein sikeres szakemberek. 
26 csapat, azaz közel 90 diák jelentkezett, közülük 3 divat és 3 design tematikájú csapatot választott ki a szakmai zsűri, nekik 2023 márciusáig kellett megvalósítaniuk innovatív ötleteiket. 
A rendezvényen prezentáció és kiállítás formájában mutatták be pályázati munkájukat a tanulók, majd a zsűri ezeket kiértékelte. Három vidéki és három budapesti szakképzési centrum és technikum versenyzett egymással. Divat kategóriában a Budapesti Komplex SZC Kreatív Technikum, design kategóriában pedig a Szegedi SZC Vedres István Technikum tanulói állhattak a dobogó legfelső fokára.

A hivatalos sajtóközlemény itt érhető el.

Forrás: Magyar Divat & Design Ügynökség

Kép: Magyar Divat & Design Ügynökség

 


Érdekes lehet számodra

Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás borítókép
Esélyegyenlőség és társadalmi felzárkózás

Közös szakmai napot tartott az IKK Zrt. és a Piarista Kilátó Központ

# Tájékoztatók
Fejlesztések Békéscsabán borítókép
Fejlesztések Békéscsabán

A Légi és Gépipari Képzőközpont 1,7 milliárd forintból újulhat meg

# Fejlesztések
Kreatív ágazati szakmai nap borítókép
Kreatív ágazati szakmai nap

A szakképzés legfiatalabb ágazatában is elindultak a szakmai rendezvények

# Tájékoztatók