Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    6/29/2023


    3 perc olvasási idő


    Címkék

„Közös ügyünk az ápolás”

Egészségügyi szakmai versenyt rendeztek Szolnokon

A Magyar Ápolási Egyesület és a Szolnoki Szakképzési Centrum közösen hirdette és szervezte meg a „Közös ügyünk az ápolás” elnevezésű szakmai versenyét az egészségügyi szakképzésben tanuló 10. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos diákok számára. A verseny célja az egészségügyi pálya népszerűsítése, az egészségügyben tanuló tehetséges tanulók teammunkában való megmérettetése, motiválása, az egészségügyben tanító oktatók tehetséggondozó munkájának bemutatása, elismerése.

A szervezők felhívására 143 csapat regisztrált az ország 30 szakképző intézményéből. A megmérettetés feladatai az egészségügyi ágazati alapoktatás során oktatott elméleti és gyakorlati tartalomra épültek, fókuszpontban az egészségnevelés, az ápolás, és az elsősegélynyújtás témaköreivel.

 A verseny két fordulóból állt. A döntő 2023. június 21-22-én volt a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikumban. Az ország több pontjáról érkeztek a versengő csapatok és felkészítő tanáraik (Budapest, Győr, Balassagyarmat, Miskolc, Cegléd, Zalaegerszeg, Vác, Salgótarján). 

A szolnoki döntőben szakmai zsűri értékelte a legjobb 10 csapat teljesítményét. Legfontosabb szempont volt, hogy a higiénés és szakmai szabályok szerint végezzék el a tanulók a szituációs feladatokat, a beteggel folytatott kommunikáció és dokumentáció is hangsúlyos részt képviselt az értékelésnél.

A „Közös ügyünk az ápolás” plakát készítése volt a leglátványosabb, legkreatívabb feladat a Z generációs csapatoknak, szakmailag igényes, ötletes alkotások születtek.

A szakmai versenyen harmadik helyezést ért el a Semmelweis Egyetem Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézmény Amnéziások csapata, második helyezést ért el a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum Medentorok csapata, a verseny győztese pedig a Váci SZC Selye János Egészségügyi Technikum Szívdobbanások csapata lett. 

A jövő tanév új szakmai kihívásokról szól az egészségügyi szakképzésben, a mindennapokban megfelelő szaktudással rendelkező jó szakdolgozók képzése az utánpótlás kinevelése a legfontosabb feladat.

 

Forrás: Szolnoki Szakképzési Centrum

Kép: Szolnoki Szakképzési Centrum


Érdekes lehet számodra

Erasmus+ webinárium 2023 borítókép
Erasmus+ webinárium 2023

2023 októberében került megrendezésre a csere- és együttműködési lehetőségekről szóló világszintű Erasmus+ webinárium.

# Tájékoztatók
Elkészült a vármegyék legjobb technikumainak listája (TOP3) borítókép
Elkészült a vármegyék legjobb technikumainak listája (TOP3)

Elkészült a Technikumi rangsor 2024 vármegyékre bontott listája

# Tájékoztatók
Technikumi rangsor 2024 borítókép
Technikumi rangsor 2024

Elkészült a Technikumi rangsor TOP 100-as listája

# Tájékoztatók