- #Tájékoztatók
12/14/2023
2 perc olvasási idő
Címkék
Második vegyipari szakmai nap
A Debreceni SZC Vegyipari Technikuma adott otthont a tanév második Vegyipar ágazati szakmai napjának.
Az eseményre az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek a Vegyipar ágazatban tanító oktatók, intézményvezetők. Az IKK által kezdeményezett esemény fórumot teremtett az ágazatban oktató kollégák számára a tudásmegosztásra, tapasztalatcserére, továbbá a területet érintő aktuális szakmai információk átadására.
A Vegyipar ágazatban a szakember utánpótlás kérdése a magyar gazdaság szempontjából létfontosságú. A vegyipar és a gyógyszeripar szakember igényének kielégítése pedig csak a tanulók sikeres szakmai vizsgái révén lehetséges. Ezért a szakmai napon az előadások és a gyakorlati bemutatók elsősorban a szakmai vizsgákkal kapcsolatos feladatokat és megoldandó kérdéseket járták körbe.
A vizsgára való felkészüléshez hatékony segítséget nyújthat a KRÉTA DKT-ban fellelhető digitális tananyagtár, melynek használatába szintén betekintést kaptak az oktatók.
A szakmai diskurzus eredményeként megfogalmazható, hogy a résztvevők fontosnak tartják, hogy a tanulókkal szemben támasztott elvárásokat a technikusképzés színvonalához igazítsuk, és hogy az ágazatban oktatók elmondhassák sokéves tapasztalataikat, amire a szakmai irányítás is támaszkodhat.
A záróelőadás a kémia és a gasztronómia innovatív találkozásának világába kalauzolta el a résztvevőket.
Forrás: IKK Zrt.
Érdekes lehet számodra
Tájékoztatás igazgatási szolgáltatási díj változásáról
A nemzeti ünnep alkalmával elismerésben részesültek a szakképzésben dolgozók