Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Fejlesztések

    3/28/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Megújultak a zuglói faipari technikum tanműhelyei

Az átadón egy új ösztöndíjprogramot is bejelentettek

Elindult az Apáczai ösztöndíjprogram a szakképzésben jól tanuló, hátrányos helyzetű diákok támogatására 3 milliárd forint keretösszeggel - jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában.

Az intézményben hétfőn kezdődött az EuroSkills 2023 bútorasztalos előválogató verseny, ahol ünnepélyesen átadták az iskola új tanműhelyét és tanteremét is.

Pölöskei Gáborné kiemelte, hogy az Apáczai ösztöndíjprogramban támogatott diákok nemcsak ösztöndíjat kapnak, hanem mentorokat is biztosítanak számukra.

Az ITM helyettes államtitkára hangsúlyozta: a szakképzésfejlesztésben a tartalom és módszertan megújításával, a humánerőforrás fejlesztésével, a tanulók támogatásával azt kívánják elérni, hogy a magyar szakképzés minőségi és minél vonzóbb legyen. Szólt arról is, hogy a magyar szakképzésben két éve már működik az általános szakképzési ösztöndíjprogram. Ennek új elemeként indult az Apáczai ösztöndíjprogram, amely nemcsak a jól tanuló hátrányos helyzetű diákok támogatására, hanem a tehetséggondozásban résztvevő oktatók munkájának elismerésére is lehetőséget ad.

A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a szakképzésfejlesztésben elindított folyamatok folyamatosan beérnek, példaként említette, hogy épülnek és megújulnak a szakma elsajátításához megfelelő környezetet adó tanműhelyek. A megújult szakképzés biztosítani tudja a magyar gazdaság fejlődéséhez szükséges képzett, jó munkaerőt - tette hozzá.

Az EuroSkills 2023 bútorasztalos előválogató verseny indulásával kapcsolatban Pölöskei Gáborné rámutatott arra, hogy a szakmák nemzetközi megmérettetése nemcsak a versenyzők egyéni tudását, hanem a magyar szakképzés eredményét is mutatja, és hozzátette, hogy a fiatal magyar szakemberek jó eredményeket érnek el ezeken a versenyeken.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási- és szakképzési ügyekért felelős alelnöke kiemelte: a szakképző helyek és a vállalatok együttműködése fontos a versenyképes, megfelelően képzett munkaerőhöz.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI


Érdekes lehet számodra

Magyar siker a robotikai világversenyen borítókép
Magyar siker a robotikai világversenyen

Nyíregyházi diákok dobogós helyezést értek el egy tajvani robotika versenyen

# Tájékoztatók
Hivatalos a béremelés borítókép
Hivatalos a béremelés

Megjelent a 32,2 százalékos béremelést rögzítő kormányhatározat

# Tájékoztatók
Fenntarthatósági Témahét 2024 borítókép
Fenntarthatósági Témahét 2024

Önkéntes program

# Felhívások