Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Fejlesztések

    3/28/2022


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Megújultak a zuglói faipari technikum tanműhelyei

Az átadón egy új ösztöndíjprogramot is bejelentettek

Elindult az Apáczai ösztöndíjprogram a szakképzésben jól tanuló, hátrányos helyzetű diákok támogatására 3 milliárd forint keretösszeggel - jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolában.

Az intézményben hétfőn kezdődött az EuroSkills 2023 bútorasztalos előválogató verseny, ahol ünnepélyesen átadták az iskola új tanműhelyét és tanteremét is.

Pölöskei Gáborné kiemelte, hogy az Apáczai ösztöndíjprogramban támogatott diákok nemcsak ösztöndíjat kapnak, hanem mentorokat is biztosítanak számukra.

Az ITM helyettes államtitkára hangsúlyozta: a szakképzésfejlesztésben a tartalom és módszertan megújításával, a humánerőforrás fejlesztésével, a tanulók támogatásával azt kívánják elérni, hogy a magyar szakképzés minőségi és minél vonzóbb legyen. Szólt arról is, hogy a magyar szakképzésben két éve már működik az általános szakképzési ösztöndíjprogram. Ennek új elemeként indult az Apáczai ösztöndíjprogram, amely nemcsak a jól tanuló hátrányos helyzetű diákok támogatására, hanem a tehetséggondozásban résztvevő oktatók munkájának elismerésére is lehetőséget ad.

A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a szakképzésfejlesztésben elindított folyamatok folyamatosan beérnek, példaként említette, hogy épülnek és megújulnak a szakma elsajátításához megfelelő környezetet adó tanműhelyek. A megújult szakképzés biztosítani tudja a magyar gazdaság fejlődéséhez szükséges képzett, jó munkaerőt - tette hozzá.

Az EuroSkills 2023 bútorasztalos előválogató verseny indulásával kapcsolatban Pölöskei Gáborné rámutatott arra, hogy a szakmák nemzetközi megmérettetése nemcsak a versenyzők egyéni tudását, hanem a magyar szakképzés eredményét is mutatja, és hozzátette, hogy a fiatal magyar szakemberek jó eredményeket érnek el ezeken a versenyeken.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási- és szakképzési ügyekért felelős alelnöke kiemelte: a szakképző helyek és a vállalatok együttműködése fontos a versenyképes, megfelelően képzett munkaerőhöz.

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI


Érdekes lehet számodra

Transzverzális készségek fejlesztése borítókép
Transzverzális készségek fejlesztése

A Modern Iskola oktatási szakportál legutóbbi vendége Marton József, a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium felnőttképzési vezetője, Tempus Közalapítvány NVET szakértője.

# Tájékoztatók
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek borítókép
Interkulturális megértés és szakmai fejlődési lehetőségek

A Modern Iskola oktatási szakportál áprilisban indult sorozatának célja az, hogy az olvasók betekintést nyerjenek az oktatás különböző színterein dolgozó kollégák munkájába.

# Tájékoztatók
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron borítókép
Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK Kaposváron

„Az élelmiszeripar és az innováció együtt járnak”

# Tájékoztatók