Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
    #Tájékoztatók

    9/22/2023


    3 perc olvasási idő


    Címkék

Mikrotanúsítványok és Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) rendszere - Szakmai konferencia - 2023.10.04.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Felnőttképzési Főosztálya „Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) és az Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) hazai helyzete” című szakmai konferenciát szervez 2023.október 4-én.

A konferencia új helyszínen, az Aranytíz Kultúrházban kerül megrendezésre. További információ a program napirendjében található.

 

Az “Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) és az Egyéni Tanulási Számla (ETSZ)  hazai helyzete”” konferencia egy hosszabb szakmai fejlesztési munka jelentős mérföldköve, amely a felsőoktatásért, a szakképzésért és a felnőttképzésért felelős Kulturális és Innovációs Minisztérium álláspontját, szakmai elképzeléseit hivatott bemutatni a hazai, Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) kialakításával, valamint az új, a felnőttképzési motivációs eszközként kialakítandó „Egyéni Tanulási Számla” (ETSZ) rendszer bevezetésével  kapcsolatban. 

A magyar kormány azon kevés európai tagállamok közé tartozik, amely élve a 2022. júniusában elfogadott tanácsi ajánlások adta szakmai fejlesztési lehetőségekkel, aktívan vizsgálja mind a mikrotanúsítványok rendszerszerű bevezetési lehetőségeit, mind az egyéni tanulási számla, mint új képzési motivációs és finanszírozási eszköz- rendszerbe állítási lehetőségeit.  E munkába- a minisztériumi szakterületek közül kiemelten vesz részt a felsőoktatási és felnőttképzési szakterület, feltárva az együttműködési lehetőségeket, szinergiákat, és egyéb, a munkavállalókat és így a gazdálkodó szférát támogató új, rugalmas képzési megoldásokat.  

A szakmai konferencia a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért felelős Államtitkársága szervezésében megvalósuló esemény, amely része a Készségek Európai Éve 2023 hazai rendezvénysorozatának. 

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat az eys2023@kim.gov.hu e-mail címre küldött levélben szíveskedjen jelezni 2023. október 1. 16 óráig. 

A program tervezett napirendje itt érhető el.

 

Forrás: KIM

Képillusztráció: ShutterStock


Érdekes lehet számodra

Új ágazattal egészült ki szakmai programsorozatunk borítókép
Új ágazattal egészült ki szakmai programsorozatunk

Élelmiszeripari ágazati szakmai napot tartott az IKK

# Tájékoztatók
Élmény és tapasztalás a műszaki szakképzésben   borítókép
Élmény és tapasztalás a műszaki szakképzésben

Műszaki ágazatokban oktatók szakmai találkozója

# Tájékoztatók
Környezetvédelem és vízügy szakmai nap borítókép
Környezetvédelem és vízügy szakmai nap

Új ágazatban indult el programsorozatunk.

# Tájékoztatók