Kezünkben a digitális jövő

Boritokep
  #Tájékoztatók

  9/29/2022


  3 perc olvasási idő


  Címkék

  verseny
  technikum
  diák
  szakképzés

Modellvállalat szimulációs verseny felhívás 2022/23

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. a GINOP-6.2.6-20-2020-00001 „Ágazati Képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák” kiemelt projekt keretében ismét versenyt szervez „Modellvállalat” címmel.

A verseny célja, hogy a részt vevő technikumi tanulók a munkaerőpiacon képesek legyenek a munkahelyi elvárásoknak könnyebben megfelelni, azokhoz értően alkalmazkodni, továbbá egy saját ötlet/kezdeményezés mentén önállóan vállalkozásba, fejlesztésbe kezdeni; egy adott szakterülethez, termelési/szolgáltatási iparághoz kapcsolódó vállalkozás működtetését megtervezni és ellátni. A valóságos, életszerű helyzetek feldolgozásán alapuló program célja a szakképzés elméleti ismeretanyagának bővítése, így lehetőséget biztosít az adott ágazatban működő munkahelyek modellezésére, valamint vállalkozások alapvető működésének megismerésére. A „Modellvállalat” versenyre a technikumi oktatásban tanuló 9-10-11. évfolyamos diákok 3 fős csapatainak és mentorainak jelentkezését várjuk a konvergencia régiók szakképző intézményeiből (Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld). A 2021-2022-es versenyben részt vevő, esetleg helyezést elért csapatokat és tanulókat is várjuk, de kizárólag új vállalkozási koncepcióval, ötlettel jelentkezhetnek. A versenybe történő belépés feltétele egy valós probléma meghatározása, amelyre megvalósítható megoldási javaslat, vállalkozási koncepció építhető. A csapatok a részvételi szándékukat jelen „Felhívás” mellékleteként letölthető „Jelentkezési lap” kitöltésével és beküldésével jelezhetik a modellvallalat@kti.hu címen.

 

A jelentkezési határidő: 2022. október 28. (péntek) 24:00 óra

 

Képillusztráció: Shutterstock


Érdekes lehet számodra

Útmutató a témahetekhez borítókép
Útmutató a témahetekhez

Webináriumsorozatunk következő része

# Tájékoztatók
Váci Szakképzési Centrum Országnapok eseménysorozat  borítókép
Váci Szakképzési Centrum Országnapok eseménysorozat

A Váci Szakképzési Centrum még 2021-ben indította útjának az Országnapok eseménysorozatát, amelynek több fontos célkitűzése is van.

# Tájékoztatók
Apáczai Ösztöndíj borítókép
Apáczai Ösztöndíj

Az idei első ösztöndíjak már megérkeztek az érintett tanulók számláira

# Tájékoztatók